logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmiana adresu MAC w karcie sieciowej D-Link DWL 510 - jaki program użyć?

j34 10 Sty 2006 10:25 1313 6
REKLAMA
  • #1 2165591
    j34
    Poziom 10  
    jak w temacie.nie bardzo wiem jakim programem mam to zrobić.prosze o pomoc.pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2165642
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 846
    Zmień w zaawansowanych ustawieniach sterowników.
  • REKLAMA
  • #3 2165655
    pivvo
    Poziom 23  
    Ocena: 155
    W zasadzie wszędzie jest podobnie należy się zalogować adres bramki przeważnie jest tym adresem (czasem inny ale to powinno być w instrukcji). Menu wybrać ustawienia zaawansowane i gdzieś tam szukać. Druga ważna uwaga najlepiej korzystać z IE a nie Mozilli czy Opery spotkałem się że nie można było wejść do zawansowanych ustawień

Dodano po 2 [minuty]:

procedura dtyczyjeśli jest to router (nie piszesz czy to karta sieciowa czy router)
  • REKLAMA
  • #4 2165724
    j34
    Poziom 10  
    to jest karta sieciowa
  • REKLAMA
  • #6 2173956
    harley83
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Włącz edytor rejestru (regedit.exe). Uruchom wyszukiwanie (Ctrl+F) i wpisz początek nazwy twojej karty sieciowej (np. D-Link). Szukasz teraz w rejestrze gdzie znajdują się ustawienia karty sieciowej. Nazwa może wystąpić kilka razy więc należy kontynuować szukanie (F3) aż znajdziesz wpisy z różnymi ustawieniami.
    Należy dopisać teraz Wartość ciągu (Nowy->Wartość ciągu) jako nazwę wpisać NetworkAdress a wartości adres MAC. Potem restart i powinno działać.

Na niektórych kartach sieciowych może nie działać.
    Załączniki:
    • Zmiana adresu MAC w karcie sieciowej D-Link DWL 510 - jaki program użyć? network.jpg (128.2 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 2178315
    j34
    Poziom 10  
    sprawe rozwiązałem przy pomocy bardzo małego programu więc temat uwazam za zamknięty.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy zmiany adresu MAC w karcie sieciowej D-Link DWL 510. Zalecane jest dokonanie zmiany w zaawansowanych ustawieniach sterowników karty sieciowej lub poprzez edycję rejestru systemowego Windows (regedit.exe), gdzie należy dodać nową wartość ciągu o nazwie "NetworkAdress" z nowym adresem MAC. Wskazano również, że niektóre karty mogą nie obsługiwać tej metody. Podano link do zewnętrznego źródła opisującego zmianę MAC w systemie Windows 2000. Ostatecznie autor potwierdził rozwiązanie problemu za pomocą niewielkiego programu, jednak nie podano jego nazwy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA