logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupić używany RAM DDR 256MB 266MHz za 69zł?

tom1eczek 10 Sty 2006 14:56 2975 3
REKLAMA
  • #1 2166349
    tom1eczek
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    Mam pytanie czy kupowanie używanych pamięci dobrej firmy jest rozsądne? Potrafią przestać działać z niewiadomych powodów po roku siedzenia w komputerze?
    chodzi mi o DDR256mb 266mhz za 69zł.
    mam ograniczony budzet i musze ciac koszty.
    z góry dziekuję za odpowiedzi.
    Moderowany przez coal_chember:

Przeniesiono z Overclocking i Tuning PC

• REKLAMA
  • #2 2166455
    adjar
    Poziom 24  
    Ocena: 43
    Kupno uzywanych elementow zawsze laczy sie z ryzykiem - to jasne. Nowych tez, ale wtedy masz gwarancje. I nie chodzi o to czy dobrej firmy - pecha mozna miec z najlepszymi. Zreszta te tak zwane dobre firmy wcale nie zawsze wypuszczaja dobry produkt -za to kaza placic za marke.
    Wazne jest, co poprzedni wlasciciel z nimi robil, czy podkrecal, przegrzewal itd. Czy daje jakis okres gwarancji.
    Zasadniczo - mozna kupowac, czemu nie, jak sie oplaca, ale swiadomosc ryzyka trzeba miec.
    I - tak, nie widze powodu, zeby pamiec nie mogla nagle bez widocznego powodu przestac dzialac. Ale nawet nowa i dobrej firmy.
  • REKLAMA
  • #3 2166504
    Hyde911
    Poziom 24  
    Ocena: 18
    ram to nie jest dysk twardy, sam z siebie rzadko się psuje, chyba że mu w tym pomożemy np kręceniem.
  • #4 2167123
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    kupowanie używanego ramu jest ryzykowne,niewiadomo jak był eksploatowany,co z tego że tani jak niewiadomo ile pochodzi.
REKLAMA