logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Identyfikacja elementu SMD z nieczytelnym symbolem - co to może być?

lary_zlw 10 Sty 2006 18:35 1513 3
REKLAMA
  • #1 2167098
    lary_zlw
    Poziom 17  
    Ocena: 32
    Witam serdecznie!

Proszę użytkowników forum , którym temat SMD nie jest obcy o pomoc w identyfikacji elementu elektronicznego SMD zamieszczonego na obrazku. W miejscu dwukropka jest coś co wygląda jak "trzykropek" lecz dokładnie nie widać jaki to symbol.

Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Identyfikacja elementu SMD z nieczytelnym symbolem - co to może być? 1F12.JPG (2.48 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2167284
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Znalazłem w swoich archiwach takie oznaczenie, sprawdź ze schematem czy taki tranzystor ma sens.
    1F BC847B Phi N SOT23 BC547B
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2167340
    jaqbas2
    Poziom 27  
    Ocena: 14
    Witam !

Mogę tylko potwierdzić, że wspomniany przez mojego poprzednika opis jest w pełni zgodny.
    Nie chcąc powielać postów - przecież nie o to tutaj chodzi chciałbym Panu podpowiedzieć, że to co jest na końcu linijki znaków podanych przez Kolegę elektryka jest odpowiednikiem w wersji przewlekanej tego tranzystora. Jak tylko to są możliwości montażu może Pan tytułem próby (przy naprawie) czy też nawet docelowo ( gdyby był problem z jego zdobyciem - czasem trudno jest kupić 1 szt. elementu SMD) przylutować taki zwykły "przewlekany" tranzystor w jego miejsce. Gdyby Pan potrzebował jeszcze jakieś dane dot. elementów SMD proszę pisać.

Powodzenia !

Pozdrawiam
  • #4 2168166
    lary_zlw
    Poziom 17  
    Ocena: 32
    Dziękuję za pomoc. Element podmieniony. Sprzęt działa.

Temat zamykam!

Pozdrawiam!
REKLAMA