logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak wyświetlania stron na routerze Planet WRT-410, Maxthon i proxy

sunrider 14 Sty 2006 15:22 1020 2
REKLAMA
  • #1 2179745
    sunrider
    Poziom 2  
    Witam

zakupiłem właśnie router - Planet WRT-410

http://www.uno.pl/t_1509/wrt-410/ 

i mam z nim jeden dość niezwykły problem. Otóż po podłączeniu wszystko udało mi się skonfigurować i Internet mam w kompach podłączonych do niego, ale tu jest problem. Nie chcą mi się wyświetlać strony. Używam przeglądarki Maxthona i myślę że problem tkwi gdzieś w ustawieniach serwera PROXy, trochę już kombinowałem wpisując adres routera, ale nic z tego. Najciekawsze jest to też, że Miranda nie chce mi się połączyć z serwerem GG, a sam program GG działa bez zarzutów. Miał ktoś może podobny problem, albo wie jak ten mój rozwiązać?

Tak jak powiedziałem, w outlooku ściągam pocztę bez niczego, emule też, wszystko ok, tylko to przeglądanie stron..

Będę wdzięczny za pomoc. [/code]
  • REKLAMA
  • #2 2181652
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Nie wpisuj "abstrakcyjnych" serwerów proxy (router na pewno takiego nie posiada) i sprawdź czy wtedy będzie działało WWW.
  • #3 2181813
    sunrider
    Poziom 2  
    właśnie odkryłem, że problem nie tkwi w proxy, ale raczej w dnsach, jednak nie potrafie sobie z tym poradzić, próbowałem podawać dnsy ręcznie i automatycznie przypisywać komputerom podłączonym i zawsze ten sam efekt, czyli nie ładują się strony dalej
REKLAMA