logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gf 3 Ti200 - brak obrazu po wymianie pasty i wiatraka, co sprawdzić?

Stepel 14 Sty 2006 17:57 1020 5
REKLAMA
  • #1 2180356
    Stepel
    Poziom 20  
    Ocena: 28
    Sprawa wyglada następujaco: Kupilem wiatrak..ale okazal się za duży..ale wczesniej zdjąłem stary i nałozylem troche pasty ( srebrnej ) i załozylem z powrotem stary wiatrak. Tylko ze juz teraz..monitor sie nie odpala.. :/ CO moglo sie stac? na spaloną karta nie wyglada..w sensie zewnętrznych objawów. Starlem paste..ale to i tak nic nie zmienilo..moze ktos cos poradzi ? Na początku jest piknięcie tak jakby bylo ok ale monitor stoi.. u kumpla jest inny sygnał..2 lub 3 króciutkie piknięcia..ale bardzo szybko.. nie wiem co sie stało :/
    Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem temat postu!

• REKLAMA
  • #2 2180373
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
    Nie upaprałeś GPU tą pastą? Umyj GPU o gzie tam jeszcze są ślady tej pasty jakimś alkoholem,nawet wodą kolońską dokładnie pędzelkiem,nałóż zwykłej białej pasty.Tą srebrną przy nieumiejętnym nakładaniu mogłeś narobić zwarć.
  • REKLAMA
  • #3 2181089
    Stepel
    Poziom 20  
    wyczyscilem ja dosyc dokladnie ale nie alkoholem..dobra zobacze..co dalej..dzieki za odp
  • REKLAMA
  • #4 2183921
    Stepel
    Poziom 20  
    niestety :( czyszczenie alkoholem tez nie pomoglo...:/ kurde co sie moglo stac..przeciez nic takiego nie zrobilem :|
  • REKLAMA
  • #5 2184170
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
    Zdejm cooler i obejrzyj pod lupą,może cos uszkodziłeś,sprawdx czy nie odpadł od karty jakiś element SMD.
  • #6 2184279
    Stepel
    Poziom 20  
    zewnetrzych objawów raczej nie ma..no bo co sie moglo stac o przylozenia wiatraczka... :/ dodam, ze to jest karta firmy gainword..kolega oddaje swoja na gwarancje..zeby mu wiatrak wymienili..to dolozy tą moze powiedz co..i ewentualnie za ile..

Dodano po 27 [minuty]:

nie poweidz , tylko powiedzą :)
REKLAMA