logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmniejszyć wyświetlany obraz na monitorze LCD bez opcji w menu?

Horzy 15 Sty 2006 02:21 1196 2
REKLAMA
  • #1 2182001
    Horzy
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Mam pytanie. Jak tego dokonać i czy jest to wogole możliwe. Jak zmniejszyć wyświetlany na monitorze LCD obraz.. tak jak bardzo prosto dało się to zrobić w monitorach CRT z menu. W LCD o którym mówie nie ma takiej opcji w menu, nie wiem czy wogole jest taka opcja w LCDkach. Mówie o rozwiązaniu oczywiście programowym. Da cos PowerStrip ?? Niestety LCDka nie mam jeszcze w domu wiec nie moge testnąć.. wiem tylko ze w menu nie ma takiej opcji!

Pozdrawiam i dzięki za pomoc,
    Horzy
  • REKLAMA
  • #2 2182037
    pmichniewski
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Jeśli wyświetlany jest obraz w rozdzielczości natywnej monitora, to nic nie poradzisz, bo każdy piksel obrazu odpowiada dokładnie pikselowi fizycznemu.
  • #3 2182648
    Horzy
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    A może dało by sie w jakiś sposób zrobić cos takiego.. jeśli natywna jest 1024x768.. to puścić na niego 800x600 ale zeby kozystał tylko z tych pixeli natywnie. Kurcze.. juz nie wiem co ja gadam ;P Ktoś ma jeszcze jakies pomysły bo mnie sie sensowne wyczerpały??

-----

W razie czego gdyby komuś miało sie przydać !! Da się pomniejszyć powerstripem. Co ciekawe "na oko" nie widać pogorszenia obrazu.

pozdrawiam,
    Łukasz
REKLAMA