logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z telefonem Nokia 6100 wiesza się

donKalmaro 15 Sty 2006 22:09 1089 6
REKLAMA
  • #1 2185080
    donKalmaro
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Witam all Mam problemik właśnie z taka nokia jak w temacie, a mianowicie często sie wiesza :cry: i wyłącza . Da sie to jakoś naprawić w warunkach domowych ? z góry Dziękuje za wszelkie podpowiedzi

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2185172
    Luba5
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam
    MAsz coś do przefleshowania?Box?..
    Sama z siebie zaczeła się wieszać czy jest jakaś przyczyna?
    POzdr.
  • REKLAMA
  • #3 2185241
    donKalmaro
    Poziom 12  
    Nie znam przezyci tego fonika , ale ma troche obita obudowe , i naklejke serwisowa wiec pewnie byla juz naprawiana. Dokladnie nie wiem jaka jest przyczyna tych zwiech. Boxa nie posiadam i raczej nie ma dostepu do takiego uzadzonka, jedynie kabelek pod USB do noki ale z tego co wiem to chyba sie nie da flashowaci przez niego:cry:
  • #4 2185274
    1Paluch1
    Poziom 20  
    Ocena: 10
    Ja bym zaczoł od SOFTA . Do tego jest potrzebny BOX przez kabel pod USB nic nie zrobisz.
    To najpierw sofcik a potem to juz ta gorsza sprawa Elektronika :cry:
  • REKLAMA
  • #5 2185336
    donKalmaro
    Poziom 12  
    Hmmm czyli z softem czeka mnie wizyta w jakims serwisie .... ciekawe ile kosztuje taka przyjemnosc ? Oki Dzienki za rade jak wgram sofcika to dam znaci co i jak Pozdrawiam
  • #6 2185346
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 233
    wgranie softa raczej nic nie da. jesli mialbys sprzet do tego to oczywiscie warto probowac ale jak amsz za to zaplacic to wg mnie szkoda kasy.

to raczej wina pekniecia na plycie.
  • REKLAMA
  • #7 2213406
    donKalmaro
    Poziom 12  
    Wiec Pan Slawko_k mial racje flashowanie nic nie pomoglo fon dalej sie wiesza jak sie wieszal... plyta tez nie ma pekniecia wiec nie wiem co z nim zrobic , czasem jak sie zawiesi to potem nie ma zasiegu itp ...Ma ktos jakis pomysl ?? tylko nie chcial bym uslyszec ze do kosza sie nadaje

Podsumowanie tematu

✨ Problem z telefonem Nokia 6100 polega na częstym zawieszaniu się i samoczynnym wyłączaniu. Przyczyną mogą być uszkodzenia sprzętowe, takie jak pęknięcia na płycie głównej, choć w tym przypadku płyta nie wykazuje widocznych uszkodzeń. Próba naprawy poprzez wgranie nowego oprogramowania (flashowanie) wymaga specjalistycznego sprzętu, tzw. BOX-a, ponieważ kabel USB do Nokii nie umożliwia samodzielnego flashowania. Wgranie softu w serwisie nie przyniosło poprawy, co sugeruje, że problem ma podłoże elektroniczne, a nie programowe. Telefon ma uszkodzoną obudowę i był wcześniej serwisowany. Po zawieszeniu się urządzenia pojawiają się problemy z zasięgiem. W warunkach domowych naprawa jest utrudniona ze względu na brak dostępu do odpowiednich narzędzi i wiedzy technicznej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA