logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic NV-F70 - gdzie wpiąć fonię równoległą A2?

djlj24 20 Sty 2006 10:54 2078 3
REKLAMA
  • #1 2198841
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1323
    Przepraszam za prymitywne pytanie ale już zbaraniałem. Mam VCR Panasonic NV-F70 z Niemiec więc ma fonię A2 ale niemiecką. Chciałem założyć fonię równoległą (MJM specjalnie do A2 - mam w drugim VCR taką i jest ok nawet w badziewnej kablówce upc) ale jakoś nie mogę się zorientować gdzie się z nią wpiąć. Z tego co dostałem informację to w p.cz. na module głowicy ale jakoś nie moge namierzyć filtrów a niestety jak miałem wylutowany moduł głowicy (standardowo wyrwane gniazdo w.cz.) to nie zwróbiłem uwagi jak to jest na stronie elementów. Może ktoś byłby tak miły i podpowiedział gdzie szukać filtrów (i czy na pewno są standardowe 3 nóżkowe). Chciałem sobie ściągnąć schemat NV-FS90 z Elektrody ale jest z trojanem i nie da się tego pliku naprawić (2 razy próbowałem ściągać i punkty zeżarło a plik w kosz).
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2199146
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    Ze schematem w bazie wyjasnię i zwrócę punkty natomiast na gorąco wysyłam na PW schemat demodulatora i dekodera.
  • REKLAMA
  • #3 2199530
    djlj24
    Spec od car audio
    Dzięki śliczne za PW, wszystko już jasne, podpuścili mnie koledzy z p.cz. a ja dobrze czułem, że blok audio FM jest osobny. Teraz myślę, że dam radę.
    Co do schematu - trojana sygnalizuje mi MKS2005, punkty mi nie są potrzebne bo i tak mam ich dużo.
  • #4 2204335
    djlj24
    Spec od car audio
    Zrobiłem i śmiga pięknie. W załączniku daję fotkę jak podłączyłem. Płytka audio jest to płytka równolegle wlutowana do głowicy zaraz przy gniazdach antenowych. Jest opisana DECODER na płycie głównej.
    Mam tylko jedną kwestię co mnie zastanawia od lat. Czy wymiana filtra 5,5MHz (tu są dwa w szereg ale nie ma to znaczenia) na 6,5MHz nie da fonii naszej bez modułu fonii równoległej? Dalej elementów do strojenia częstotliwości fonii nie widziałem więc może - zawsze to byłoby taniej (fonia FG3 specjalna do A2 kosztuje już 19 zł więc trochę sporo).
    Załączniki:
    • Panasonic NV-F70 - gdzie wpiąć fonię równoległą A2? fonia.jpg (30.59 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA