logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć i kupić kości BIOS do płyt głównych z podstawkami DIL-32/PLCC?

DeKriss 20 Sty 2006 11:16 1380 2
REKLAMA
  • #1 2198924
    DeKriss
    Poziom 11  
    Witam

od razu przepraszam jeżeli ktoś już wczesniej o to pytał ale ja nie mogę znaleźć takiego posta.

Chodzi o to, że po zlikwidowanej firmie komputerowej zostało mi kilkanaście płyt głównych. Większość z nich ma wyciągnięte kości biosów. Chciałbym zapytać gdzie można znaleźć opisy płyt w połączeniu z pamięciami FLASH, EEPROM które powinny się znaleźć w podstawkach DIL-32 lub PLCC.

Chciałbym też zapytać gdzie ewentualnie można kupić potrzebne kości.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za okazaną pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2198963
    T-82
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Dobrze, że się pojawił ten post, dołączam się do pytania DeKriss… nigdzie nie mogę (w Poznaniu) znaleźć flash’y 4MB do płyt gł.

Potrzebuję konkretnie SST49LF040-33-4C-N lub zamienników (np. Pm49LW004T-33JC, AT49LW040-33JC). Jeśli ktoś wie gdzie kupić, najlepiej nowe… i może mi doradzić która kość jest najtrwalsza to bardzo proszę.
  • #3 2199828
    DeKriss
    Poziom 11  
    zajrzyjcie na tą stronę - tutaj znajdują się wybrane płyty główne i układy flash, które zostały na nich przetestowane (a więc współpracują z tymi płytami) - http://www.uniflash.org/tested.htm
REKLAMA