logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z portem irDA przy Nokia Phone Browser

Vencedor 20 Sty 2006 12:40 1229 8
REKLAMA
  • #1 2199180
    Vencedor
    Poziom 2  
    Dostałem na urodziny port IrDA do kompa. Zainstalowałem i wysztko jest w porządku, a przynajmniej tak wygląda. W każdym razie łączy się z telefonem. Moge wgrywać pliki do galerii, przez program dodany do portu. jednak, gdy próbuje połączyć telefon przez Nokia Phone Browser program sie zawiesza. Jak moge wgrać do swojego telefonu aplikacje java?

Sprawdzałem na nokii 6020 i 6230. Wyniki są takie same -zawieszenie probramu. Z gory dziekuje za pomoc..
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2199281
    Speedo1544
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    A sproboj nie uzywac do przesylania programu tylko jak bedziesz mial polaczenie miedzy fonem a kompen nacisnij prawy klawisz myszki na aplikacji jaka by cie interesowala i daj wyslij do pobliski komputer i powinno isc bez problemu bynajmniej ja tak wszystko wysylam
  • REKLAMA
  • #3 2199295
    magir
    Poziom 29  
    Ocena: 379
    Sprawdź czy nie jest ustawiona za wysoka prędkość transmisji danych .

Pozdro
  • REKLAMA
  • #4 2200344
    Vencedor
    Poziom 2  
    Obecnei występuje jeszcze inny problem.

Telefon laczy sie z komputerem i rozłącza...
    Raz normalnie działa, a po chwili PRZERWANE ŁĄCZE BEZPRZEWODOWE.
    Co w takim wypadku zrobić?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 2200742
    buli12
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Też miałem taki przypadek, że zrywało mi połączenia, pomogła zmiana prędkości transmisji, także poeksperymentuj troszkę
  • #6 2201607
    Vencedor
    Poziom 2  
    jeszcze jedno pytanie. Czemu w Nokia Connection Manager pojawia sie juz telfon i wszytko jest dobrze, a w oknie Phone Selector nie moge go wybrac?

Pojawia się szare:
    NAME: (no name)
    TYPE: Nokia 6230
    CONECTION: IrDA

:/
  • #7 2201809
    piotrekpal
    Poziom 11  
    Do komunikacji z nokią niezawodny jest OXYGEN PHONE MENAGER w wersji 2.5 kożystałem nie raz, nie było problemu z zarządzaniem telefonem jak równierz z wgrywaniem wszelkich aplikacji polecam,może to rozwiązać problem.
  • #8 2294457
    wojtek12345
    Poziom 23  
    Ocena: 93
    Też miałem taki problem, kiedy używałem starszej wersji Nokia PC Suite na komputerze z Win98. Po zainstalowaniu nowej wersji na system XP wszystko działa poprawnie.
  • #9 2294708
    zbigniew tomczak
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    spróbuj programu:MOBILedit Lite 1.99---bardzo dobry program- obsługuje bardzo dużo telefonów--obsługuje kable,IrDa,Bluetooth....
    mam siemensaCXT70 I nokię 6610i----problemów 0....
    system XP+ SP2....

pobierz: www.programosy.pl

pozdrawiam******

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada port IrDA do komputera i próbuje przesyłać pliki oraz aplikacje Java do telefonów Nokia 6020 i 6230 za pomocą Nokia Phone Browser, który jednak się zawiesza. Problem dotyczy również rozłączania połączenia IrDA. Zalecane jest sprawdzenie i ewentualna zmiana prędkości transmisji danych, co może poprawić stabilność połączenia. Alternatywnie sugerowano użycie funkcji "Wyślij do pobliskiego komputera" bezpośrednio z telefonu. Wskazano także na możliwość problemów z kompatybilnością starszych wersji oprogramowania Nokia PC Suite, które można rozwiązać aktualizacją do nowszej wersji na systemie Windows XP. Dodatkowo polecono korzystanie z programów zarządzających telefonem, takich jak Oxygen Phone Manager 2.5 oraz MOBILedit Lite 1.99, które obsługują połączenia IrDA i ułatwiają przesyłanie aplikacji Java oraz zarządzanie telefonem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA