logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NOKIA 6230i - Jak wgrać soft z opcją Naciśnij i Mów i działającym internetem?

pilkozak 21 Sty 2006 11:35 13484 38
Najlepsze odpowiedzi LABEL_AI_GENERATED

Jak wgrać soft do Nokii 6230i, żeby pojawiło się „Naciśnij i Mów” i działał internet bez restartów?

W tym wątku nie podano sposobu na wymuszenie samej opcji Push To Talk; zaznaczono tylko, że nie ma osobnego „polskiego” i „zagranicznego” softu, bo firmware jest ten sam, a różnią się paczki językowe [#2215602] Do problemów z restartami przy MMS/WAP/GPRS najlepiej sprawdzał się nowszy soft 3.70 — użytkownicy pisali, że po nim telefon działa stabilnie, a restarty przy MMS i połączeniach z internetem zniknęły [#2304619][#2305644][#2326329] W jednym przypadku starszy 3.30 naprawił problem z kartą MMC, ale nie aktywował Push To Talk, więc zaniżania softu raczej odradzano [#2246163][#2214764]
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
  • #31 2484338
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Ja nie mam zainstalowanej instalki phoenixa zadnej na stale do 6230i, tylko w katalogach porozpakowywane, ppm, mcu, cnt z kazdej wersji. Mialem taki przypadek z telefonem z plus gsm, ktory z era omnix nie chcial pracowac, restartowal. Tak samo kiedy telefon po wgraniu MCU przy kasowaniu cnt i ppm, wywala program bledy, wtedy tez trzeba zmienic pliki "E" lub "M". Co pomoglo:
    Załączniki:
    • NOKIA 6230i - Jak wgrać soft z opcją Naciśnij i Mów i działającym internetem? 6230iii.jpg (133.68 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #32 2900090
    NOKTEL
    Poziom 27  
    Ocena: 6
    Stokłosy napisał:
    Ja nie mam zainstalowanej instalki phoenixa zadnej na stale do 6230i, tylko w katalogach porozpakowywane, ppm, mcu, cnt z kazdej wersji. Mialem taki przypadek z telefonem z plus gsm, ktory z era omnix nie chcial pracowac, restartowal. Tak samo kiedy telefon po wgraniu MCU przy kasowaniu cnt i ppm, wywala program bledy, wtedy tez trzeba zmienic pliki "E" lub "M". Co pomoglo:

mam taką 6230i myślisz że te kobinacje pomogą , mój problem wygąda tak telefon chodził w orange po zdjęciu simlocka i włozeniu karty ery resetuje się ciągle i warjuje , w pozostałych sieciach chodzi normalnie . nie dało się wgrać każdego flesza tylko z literą m . fleszuje ją jafem ale mam teżtornado co ty na to?
  • #33 3591444
    uki9
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam posiadam nokie 6230i i angielski soft z O2 v3.62 i tad jakiegos czasu zauwazylem ze podczas wchodzenia w tryb video na kamerce restartuje sie fonik jednak jest to zjawisko raz na 2 miechy i tak gryze sie z myslami isc wgrac nowy soft czy dac sobie spokoj ??
  • #34 4184240
    harvard1979
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    sluchajcie u mnie jest napisane V05,35
    czy to jest najnowszy soft???
  • #35 4184272
    Aaadam
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    5.50 do 6230 a 3.89 do 6230i
  • #39 4475204
    grzyb26
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    Potrzebujesz box, a do jednej sluchawki nie warto go kupywac. Podejdz do komisu napewno bez problemu Ci wgrają.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemów z oprogramowaniem telefonu Nokia 6230i, zwłaszcza dotyczących aktywacji funkcji Push To Talk ("Naciśnij i Mów") oraz stabilności połączeń internetowych i MMS. Użytkownicy zgłaszają, że nowsze wersje softu, takie jak 3.62 i 3.70, poprawiają stabilność działania, eliminując problemy z restartami przy wysyłaniu MMS i połączeniach GPRS/WAP. Soft w wersji 3.70, choć początkowo uważany za testowy i nieobecny na oficjalnym serwerze Nokii EMEA, jest powszechnie stosowany w serwisach i przynosi znaczną poprawę działania, choć nie rozwiązuje wszystkich błędów, np. problemu z narastającym dźwiękiem podczas rozmów. Wgrywanie starszych wersji softu nie jest zalecane, a soft jest ten sam dla różnych regionów, różnią się jedynie paczki językowe. Problemy z kartami MMC i restartami po wgraniu softu mogą wymagać zmiany plików konfiguracyjnych (PPM, CNT). Wgranie softu wymaga użycia specjalistycznego sprzętu (box) lub serwisu. Pojawiły się także informacje o nowym sprzęcie (HW) w modelu 6230i, który może rozwiązać niektóre problemy sprzętowe. Użytkownicy wymieniają linki do nieoficjalnych źródeł softu oraz doświadczenia z różnymi wersjami firmware.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA