logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips DSR 3201 - Czy splitter działa z nowym tunerem Cyfry+?

geco 21 Sty 2006 12:47 3574 18
REKLAMA
  • #1 2202734
    geco
    Poziom 26  
    Ocena: 175
    Mam pytanie czy ktos moze testowal splitter na tym tunerze czy wogule jakis na nim chodzi.
  • REKLAMA
  • #2 2202842
    okulik
    Poziom 28  
    Ocena: 127
    ja nie testowalem, ale powinno chodzic
  • REKLAMA
  • #3 2207210
    szwaga
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    nie znam tego typu tunera ,ale jeżeli sam tuner obsługuje SECA2 - możesz sprawdzić to wkładając aktywną kartę Cyferki do tunera - jak zadziała to spliter spokojnie pociągnie - proponuję kupić trochę droższy zbudowany na Atmelu - na pewno nie będzie z nim problemów - tańsze oparte na picach - pracują niestabilnie - częste zwiechy itp.

pozdr.

Dodano po 24 [minuty]:

dopiero teraz znalazłem informacje że to jest nowy tuner Cyfry - więc spliter będzie chodził bez żadnego problemu

pozdr.
  • #4 2212169
    gesty74
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    Ja testowałem go na spliterach bezprzewodowych oraz tanich zbudowanych na PICach. Na żadnym nie ruszył.
    Pzdr.
  • #5 2212814
    szwaga
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    gesty74 napisał:
    Ja testowałem go na spliterach bezprzewodowych oraz tanich zbudowanych na PICach. Na żadnym nie ruszył.
    Pzdr.

trochę dziwne że nie ruszył - proponowałbym sprawdzić te splitery jeszcze na innego typu tunerach (pionki ,6010 itp)

myślę że wina za brak komunikacji leży w konfigu spliter-karta

pozdr.
  • REKLAMA
  • #6 2212953
    geco
    Poziom 26  
    Nie szukam odpowiedzi tego typu nie testowalem ale powinno chodzic ,jak chcecie nabijac sobie punkty to nie na takich bzdurnych odpowiedziach jak niewiesz to niepisz ,szukam konkretnej odpowiedzi ludzi tych co prubowli podlaczyc splitter do tego tunera,czy dziala i na jakim splitterze.
  • #7 2213000
    gesty74
    Poziom 12  
    Cytat:
    trochę dziwne że nie ruszył - proponowałbym sprawdzić te splitery jeszcze na innego typu tunerach (pionki ,6010 itp)

myślę że wina za brak komunikacji leży w konfigu spliter-karta

Jednocześnie sprawdzałem na 1430,1530,1630,Kenwoodzie, Philu 6010 i Thomsonie TS 4.:!:
    Pzdr.
  • #8 2213111
    geco
    Poziom 26  
    gesty74 dzieki za odpowiedz czyli narazie nieodpala splitter na dsr 3201 zeden na rynku ktory mozna kupic ,czy niesprawdziles wszystkich jakie sa.
  • #9 2215297
    gesty74
    Poziom 12  
    Cytat:
    czy niesprawdziles wszystkich jakie sa.

Nie mam w tej chwili karty klienta obsługującej np.Fergusony, a spliter na Altmelu rozleciał mi się. Więc testowałem tylko na w/w.
    Ps. Wydaje mi się,że na 3201 nie ruszy żaden:cry: , one chyba mają wnętrzności starych Thomsonów. ( Ale tego niestety nie sprawdzę - z techniką SAT u mnie bardziej niż z elektroniką:D)
    Pzdr.
  • #10 2215574
    okulik
    Poziom 28  
    Ocena: 127
    geco napisał:
    Nie szukam odpowiedzi tego typu nie testowalem ale powinno chodzic ,jak chcecie nabijac sobie punkty to nie na takich bzdurnych odpowiedziach jak niewiesz to niepisz ,szukam konkretnej odpowiedzi ludzi tych co prubowli podlaczyc splitter do tego tunera,czy dziala i na jakim splitterze.

no chlopie CHCIALEM SOBIE NABIC PUNKTOW to napisal w twoim temacie, bo mi sie spodobal.
    Nie musze tego testowac osobiscie zeby wiedziec ze to bedzie dzialac, jak jest to dekoder cyfry o obsluguje karte c+, to dlaczego ma nie chodzic na spliterze, spliter emuluje karte wiec nie widze problemu dlaczego mialo by to nie chodzic. Co do splitera to lepszy jest na Atmelu, jest drozszy ale stabilniejszy.
    Tym postem nabijam punkty!!
  • #12 2224430
    gesty74
    Poziom 12  
    Cytat:
    Jest splitter który przeszedł testy na dsr 3201 a przynajmiej tak pisze że przeszedł. http://www.sattronik.pl/index.php?c=4_open&id_artykulu=78

No nie wiem ja próbowałem ten spliter na trzech DSR i nie ruszył. Sprzedawca mówił,że podeśle jakiś inny wsad do kart,ale na tym się skończyło.
    Pzdr.
  • REKLAMA
  • #13 2224449
    pawelc
    Poziom 22  
    Ocena: 32
    okulik napisał:
    geco napisał:

no chlopie CHCIALEM SOBIE NABIC PUNKTOW to napisal w twoim temacie, bo mi sie spodobal.
    Nie musze tego testowac osobiscie zeby wiedziec ze to bedzie dzialac, jak jest to dekoder cyfry o obsluguje karte c+, to dlaczego ma nie chodzic na spliterze, spliter emuluje karte wiec nie widze problemu dlaczego mialo by to nie chodzic. Co do splitera to lepszy jest na Atmelu, jest drozszy ale stabilniejszy.
    Tym postem nabijam punkty!!

spliter nie emuluje karty tak jak Ci się to wydaje ,różne wersje splitera są pod rózne dekodery

@geco pytałeś na DVHK ? są tam ludzie którzy naprawdę w tym siedzą
  • #14 2224462
    geco
    Poziom 26  
    No wkoncu ktos powaznie podchodzi do sprawy i konkretnie pisze ze niekazdy spliter jest wstanie wspolpracowac z dekoderem.Ale nadal niewiadomo z jakim spliterem moglby dzialac philips DSR 3201.Azatem temat nadal otwarty i czekam na jakies sugestie i porady.

Dodano po 1 [minuty]:

otworzylem temat na DVB-BOARD i zero odpowiedzi.
  • #16 2225151
    geco
    Poziom 26  
    gesty74 go testowl i twierdzi ze niedziala
  • #17 2241503
    geco
    Poziom 26  
    Sam sobie odpowiem otoz DSR-3201 dziala na splitterze z ukladem na atmelu.Sam to sprawdzilem wiec dla wszystkich zainteresowanych potwierdzam jego dzialanie.
    Załączniki:
    • Philips DSR 3201 - Czy splitter działa z nowym tunerem Cyfry+? 83607174_1.jpg (1.82 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Philips DSR 3201 - Czy splitter działa z nowym tunerem Cyfry+? 83607174.jpg (7.19 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #18 2241519
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    To jednak 'okulik'miał racje mówiąc że bedzie działać na atmelu a tak go sponiewierałeś.
    pozdr...
  • #19 2249396
    loverek
    Poziom 13  
    Panowie nie chce sobie nabijac pkt ale powiem wam dlaczego na jednych dzialaja a na innych nie zalezy to od predkosci transmisji tunera z karta jak uda ci sie ja zlogowac z tym tunerem sam odpowiesz sobie na pytanie z czym bedzie dzialac, co do splitera na picu dziala dosyc dobrze (nawet rewelka jak za te pieniadze i ogolno dostepne materialy)mam go z 2 ferdkami i odpowiedni wsad oczywiscie i dziala ok.Z mojego doswiadczenia wiem kiedy sa problemy z splitem jak rozne tunki kenwoody pionki czy file i na dodatek ferdy sa wymieszane wtedy sa problemsy do tego jakos kabla i odleglosci ale to tak na marginesie bo nie na temat :)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy kompatybilności splittera z tunerem Philips DSR 3201 używanym w systemie Cyfry+. Użytkownicy zgłaszają różne doświadczenia: niektóre splittery, zwłaszcza te tanie oparte na mikrokontrolerach PIC, nie działają stabilnie lub wcale z tym modelem tunera. Zalecane są splittery z układem Atmel, które są droższe, ale bardziej stabilne i kompatybilne. Testy wykazały, że DSR 3201 prawdopodobnie nie współpracuje z większością splitterów dostępnych na rynku, jednak potwierdzono działanie splittera opartego na Atmelu. Problemem jest również odpowiednia konfiguracja splittera i karty dostępu, a także prędkość transmisji między tunerem a kartą. Niektóre źródła wskazują, że DSR 3201 ma podobną elektronikę do starszych tunerów Thomson, co może wpływać na kompatybilność. Wątpliwości i brak jednoznacznych wyników testów utrzymują temat otwarty, jednak potwierdzono, że splitter na Atmelu działa poprawnie z DSR 3201.
REKLAMA