logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić 13-sto nóżkowe podstawki do lamp? Szukam sprawdzonego źródła

Przemek Elektro 28 Kwi 2003 20:25 3240 6
REKLAMA
  • #1 200772
    Przemek Elektro
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    wiem, ze ten temat moze powinien trafic do działu "co gdzie kupic", ale ze wzgledu na to, ze lampy sa dosc "specyficzne" i niewiele osob juz sie nimi zajmuje postanowiłem go załozyc tutaj...

Do rzeczy: czy ktos wie, gdzie mozna kupic podstawiki 13-sto nóżkowe? Pytałem na wolumenie - nie maja. Pytalem w kilku sklepach - nie maja. Jedynie gdzie znalazłem to w Bomisie na Grazyny, ale facet znalazł jedna sztuke i w dodatku powiedzial, ze jej nie sprzeda bo musi miec cos do pokazywania. Powiedział zebym sie zgłosil za tydzien. Zgłosiem sie chyba po miesiacu i twierdzil, ze szukal, ale nie znalazł, po czym: "przyjdz za tydzien to moze juz je znajde"....
  • REKLAMA
  • #2 201157
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    nie martw się zdarzają się sklepy tego typu, że nie mają zwykłych 14 pod układy scalone - mają tylko jakies bufiaste za 1,40 zł.

radze rozmontowac jakiś stary telewizor, na giełdzie w Sosnowcu jeden z gosciu handluje takim towarem z rozlutu starego uzdrojstwa.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 213608
    wrath
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    ostatecznie mozna zrobic samemu z cienkiej nawierconej plytki tekstolitu uzupelnionej zlaczami z rs232 zenskiego........ zadna rewelacja ale lepsze niz okrecanie drutem nozek od lampy
  • REKLAMA
  • #4 221836
    gsmok
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Do jakich konkretnie lamp są te podstawki? Czy to jakieś wyświetlacze lampowe? Pytam, bo do niektórych wyświetlaczy pasują wielonóżkowe podstawki/nasadki na kineskopy, które to podstawki można trafić na jednym ze stoisk na Wolumenie w Warszawie.
  • REKLAMA
  • #5 229775
    Vault Dweller
    Poziom 29  
    Ocena: 43
    A ja bezskutecznie szukam w Łodzi jakiegoś sklepu co by mieli lampy i podstawki nowal (oktale to nawet widziałem jako podstawki do przekaźników DPDT- mają identuczny układ nóżek) a na ŁKS nie chce mi się jechać
  • #6 230136
    wrath
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    ale dol ja w lublinie kupilem po 2pln novale male ale z demonazu, z laska i plastiki
    podobno firma amplifon sprzedaje lampy i podstawki ale to niesprawdzone pogloski
  • #7 230150
    blue
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    ........ile Ci potrzeba.
    pozdrawiam,
    Marek :)

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwane są 13-sto nóżkowe podstawki do lamp, które są trudno dostępne w sklepach elektronicznych i na giełdach. Wiele sklepów nie posiada ich w ofercie, a próby zakupu w Bomisie na ulicy Grażyny zakończyły się niepowodzeniem. Propozycje rozwiązań obejmują rozmontowanie starych telewizorów w celu pozyskania podstawek z rozlutowanych lamp oraz samodzielne wykonanie podstawek z cienkiej, nawierconej płytki tekstolitowej z dodatkowymi złączami RS232. Wspomniano także o możliwości użycia wielonóżkowych podstawek lub nasadek na kineskopy, które można znaleźć na Wolumenie w Warszawie. W Lublinie udało się kupić podstawki typu noval z demontażu, wykonane z plastiku i metalu, za około 2 złote. Pojawiły się niepotwierdzone informacje o firmie Amplifon jako potencjalnym dostawcy lamp i podstawek. W Łodzi natomiast brakuje sklepów oferujących lampy i podstawki typu noval, choć podstawki oktalowe są czasem używane jako podstawki do przekaźników DPDT ze względu na identyczny układ nóżek.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA