logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens CX75 - Komunikat Pamięć pełna przy nagrywaniu filmów, mimo wolnego miejsca

bassman 21 Sty 2006 22:14 923 4
REKLAMA
  • #1 2204783
    bassman
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Witam.
    W moim miesięcznym Siemensie CX75 pojawił się problem jak w temacie, polegający na tym, że przy próbie uruchomienia nagrywania wyskakuje komunikat: "Pamięć pelna. Wykasuj pliki z Moje/Filmy". Tylko, że katalog, do którego zapisywane są filmiki, jest pusty a w telefonie jest prawie 2 MB wolnej pamięci.
    Gdy do telefonu włożę kartę RS MMC (128 MB, przed chwilą profilaktycznie sformatowana), to również wyskakuje komunikat o braku miejsca na karcie (Pamięć pełna. Wykasuj pliki z Moje/Videos).
    Wcześniej z nagrywaniem plików video nie było żadnych problemów.
    Telefon był "restartowany" z wyjęciem baterii włącznie. Nic nie pomogło.
    Przy robieniu zdjęć nie ma podobnego problemu.
    Proszę o jakieś sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 2204957
    PAWLOO1989
    Poziom 19  
    Ocena: 34
    a coś z softem robiłeś? Moze wgranie nowszego pomoze.. nawet ze strony..
    Przywróciłeś ustawienia fabryczne?
  • REKLAMA
  • #3 2206163
    bassman
    Poziom 12  
    Do tej pory nic nie kombinowałem z softem tylko wyłączenie z odłączeniem baterii na jakiś czas, czyszczenie-usuwanie zbędnych plików z pamięci i z formatowanie karty. Nie bardzo wiem co można jeszcze robić przy fonie nie tracąc gwarancji.
  • REKLAMA
  • #4 2206500
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 178
    przy wgraniu updatea softu ze strony producenta nie tracisz gwarancji, przy przywróceniu ustawień fabrycznych też nie tracisz gwarancji. SPróbuj także podłączyć tel do konpa jesli masz kabel, zgraj wszystkie dane z MMC na dysk, zrób format MMC i wrzuc spowrotem stare pliki na karte. Ew. spróbuj na innej karcie.
  • #5 2207335
    bassman
    Poziom 12  
    Kabelka niestety jeszcze się nie dorobilem ;-) ale chyba będę musial go sobie kupić.
    Kartę RS-MMC formatowalem - pisalem już o tym wyżej. Gdy robie zdjęcia wszystko jest OK.

Powtórzę jeszcze raz, że problem jest również, gdy wyjmę kartę z komórki i chcę pracować tylko na pamięci wewnętrznej fona. Pamieć ta też jest maksymalnie wyczyszczona a przy włączaniu nagrywania wyświetla się info, że brak miejsca.

Dodano po 42 [minuty]:

Przywróciłem ustawienia fabryczne. Bez zmian.
    Przez przypadek zmieniłem w ustawieniach kamery rozdzielczość z premium na średnią. Kamera zaczęła nagrywać i nie wyświetla komunikatu o braku pamięci. Po zapisaniu nagrania zmieniłem ponownie rozdzielczość na premium i... znów nagrywa. Aby wszystko nie wyglądało zbyt pięknie, nie można było otworzyć plków video, łącznie z demem fabrycznym. Pomógł restart fona. Teraz wszystko działa. Zobaczymy jak długo.
    Wszystko wskazuje na niedopracowanie softu.
REKLAMA