logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić MMS w Motoroli A925 w sieci Orange? Nie mogę wysyłać ani odbierać MMS-ów

avatar 22 Sty 2006 21:13 3551 16
REKLAMA
  • #1 2208201
    Poziom 36  
    Ocena: 415
    jak w motorli a925 ustawic opcje mmsow tak zeby mozna bylo z nich normlanie kozystac ? bo ja jakos za republike ludowa nie moge jej zmosci do wyslania//odbierania mmsow ;/ na gsmowych forach radza przeflashowac telefon ..ale cos mi sie wydaje ze to nie jest wina flasha ;/ ma ktos na to remedium ? pomoc orange nie wiele dala ;/
  • REKLAMA
  • #2 2209195
    Tical
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Czesc, widze, ze ten model jest juz nieco kombajnem telefonicznym, wiec nie ma mozliwosci, zeby nie odbieral/wysylal mms'ow.
    Ja bym sprobowal zadzwonic do Biura Obslugi orange i tak poprosil o pomoc i podejrzewam, ze wtedy oni wysla sms-a konfiguracyjnego, ktorego poprostu odbierasz i automatycznie Ci sie ustawiaja parametry w telefonie do odb/wys MMS.
    jak to nie pomoze to idz do salonu Orange i tam powiedz o co chodzi.
    Jesli to nie pomoze to na stronie Orange powinny byc informacje w takim stylu co robic itd.

Peace!

PS.
    Poszukaj tutaj http://matrax.net

Dodano po 10 [minuty]:

PROSZE!

masz tutaj!
    http://matrax.net/forum/showthread.php?t=36418

:-D
  • #3 2211676
    witoslaw
    Poziom 11  
    Telefon ma simlocka ? Jeśli nie to włóż kartę innej sieci skonfiguruj go na tę sięć i zobacz czy działa jeśli tak molestuj Orange po to na 1000 % coś u nich jeśli to też nie pomaga to flash !!!! (ps. proponuję włożyć kartę sieci ERA w razie mają dobre BO
  • #4 2212778
    Tical
    Poziom 14  
    avatar masz na stronie ladnie opisane jak skonfigurowac, probowales juz?
  • REKLAMA
  • #5 2212833
    Poziom 36  
    Tical napisał:
    Czesc, widze, ze ten model jest juz nieco kombajnem telefonicznym, wiec nie ma mozliwosci, zeby nie odbieral/wysylal mms'ow.
    Ja bym sprobowal zadzwonic do Biura Obslugi orange i tak poprosil o pomoc i podejrzewam, ze wtedy oni wysla sms-a konfiguracyjnego, ktorego po prostu odbierasz i automatycznie Ci sie ustawiaja parametry w telefonie do odb/wys MMS.
    jak to nie pomoze to idz do salonu Orange i tam powiedz o co chodzi.
    Jesli to nie pomoze to na stronie Orange powinny byc informacje w takim stylu co robic itd.

Peace!

PS.
    Poszukaj tutaj http://matrax.net

Dodano po 10 [minuty]:

PROSZE!

masz tutaj!
    http://matrax.net/forum/showthread.php?t=36418

:-D

mms konfiguracyjny nie przyjdzie bo nie ma tego modelu telefonu ... i poprosu nie dochodzi <probowalem zamiast mojej motki dac sep910i bo to to samo > w orange niesa wstanie mi pomoc ... mam wsio ok ustawione ;/
  • #6 2213999
    jeryw
    Poziom 19  
    Ocena: 26
    od kiedy SE P910i to to samo co motorola A925 jesli juz chcesz pobrac konfiguracje sms -em to pobieraj dla motoroli wtedy moze podejdzie, mozesz tez na stronie Orange wyswietlic sobie konfiguracje dla jakiejs motoroli i sprobowac ustawic, na stronie www.motorola.pl tez chyba widzialem mozliwosc wyslania sobie konfiguracji na telefon.
  • REKLAMA
  • #8 2215066
    Poziom 36  
    motorola i sep910i ma ten sam system operacyjny .... dla mnie to to samo :) programy z jednego telfonu dzilaja dla drogiego w ofercie oragne nie ma zadnej motorli z symbianem wiec nie wiem jak ma dzialc taki sms konfiruacyjny z koro nie jest pod ten system
  • #9 2216328
    Tical
    Poziom 14  
    avatar probowales link powyzej od write4all?
  • #11 2216336
    Tical
    Poziom 14  
    taak i mmsy nadal nie dochodza ;/ gprs mi dzialal od poczatku niewazne czy ustawiam go na idea czy na orange ..

No to jezeli chodzi Ci GPRS, a nie chodza MMS-y to ja juz nie wiem, MMS-y chodza poprzez GPRS, wiec powinno chodzic, ale tak to ja bym poszedl do jakiegos serwisu dobrego i sie spytal lub nawet zaplacil, zeby mi to ustawili ;(
  • REKLAMA
  • #12 2217537
    jeryw
    Poziom 19  
    Ocena: 26
    a moze u opa masz nieaktywne MMS
  • #13 2222581
    john1234
    Poziom 21  
    Ocena: 90
    Skonfiguruj recznie ustawienia mms i sesje wap dla orange nastepnie wejdz w menu internet sesje web tam powinno byc orangemms zaznacz ta opcje jako domyslna.Niestety nieznam ustawien orange mam motke w erze bez zaznaczenia tej funkcji jako domyslnej tez mialem problem z mms .
  • #14 2222768
    Poziom 36  
    john1234 napisał:
    Skonfiguruj recznie ustawienia mms i sesje wap dla orange nastepnie wejdz w menu internet sesje web tam powinno byc orangemms zaznacz ta opcje jako domyslna.Niestety nieznam ustawien orange mam motke w erze bez zaznaczenia tej funkcji jako domyslnej tez mialem problem z mms .

a gdzie ma byc ta zakladka internet ? bo nie mam takiej w telefonie ...
  • #15 2223178
    john1234
    Poziom 21  
    Ocena: 90
    w glownym menu jest opcja internet
  • #16 2236516
    crazy_88
    Poziom 42  
    Ocena: 166
    przejdz sie do biura obslugi klinenta bo trzeba wpisac kod ktory odblokowuje uslugi ja tez tak mialem poszlem i mi od miejsc zrobili

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z wysyłaniem i odbieraniem MMS-ów na telefonie Motorola A925 w sieci Orange. Pomimo poprawnych ustawień i prób otrzymania konfiguracyjnego SMS-a od Orange, MMS-y nie działają. Orange nie oferuje dedykowanych ustawień MMS dla Motoroli z systemem Symbian, co utrudnia automatyczną konfigurację. Proponowano ręczne ustawienie parametrów MMS i sesji WAP, a także wybranie sesji internetowej Orange jako domyślnej w menu telefonu, jednak użytkownik nie znajduje takiej opcji. Sugerowano również sprawdzenie, czy usługa MMS jest aktywna u operatora oraz ewentualne użycie karty SIM innej sieci (np. Era) do testów. Flashowanie telefonu jest rozważane jako ostateczność, choć nie jest pewne, czy to rozwiąże problem. Wskazano na konieczność wizyty w salonie Orange lub serwisie, gdzie można uzyskać pomoc i ewentualne odblokowanie usług. W dyskusji pojawiły się linki do stron z instrukcjami konfiguracji GPRS i MMS dla różnych operatorów.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA