logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak czytać schemat instalacji elektrycznej Ford Fiesta? Oznaczenia i węzły

Gumaty 23 Sty 2006 12:05 1140 3
REKLAMA
  • #1 2209783
    Gumaty
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    Dla znawców problem może natury idiotycznej, ale ja nie mogę sobie poradzić. Mam schemat instalacji elektrycznej do Forda Fiesty i nie mogę sobie poradzić z czytaniem tego schematu. Nie wiem jak przejść z jednego urządzenia na drugie, bo nie wiem do którego przewód idzie.
    Proszę o pomoc i wyrozumiałość :cry:

Dodano po 2 [godziny] 17 [minuty]:

Dodam jeszcze, że są tam różne odnośniki typu 54.4 SW.GE 1 i linki dążą do jakiegoś kółka, przy którym jest kilka innych, np. 54.4 SW.GE 1, 54.5 SW.RT, 54.26 SW.BR, 54.4 SW.GE 2, 54.18 SW.BL. Proszę o informację, co oznacza taki węzeł.
  • REKLAMA
  • #2 2215501
    mactronic
    Poziom 20  
    Ocena: 74
    54.4 sw/ge 1:
    54- znaczenie zacisku
    4- numer przewodu
    sw- barwa podstawowa przewodu (czarny)
    ge- barwa dodatkowa przewodu (żólty)
    1- przekrój przewodu w mm²
  • REKLAMA
  • #3 2217955
    Gumaty
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    A co oznacza to kółko, przy którym jest kilka odnośników? Kółko jest w powietrzu i nie wiem, co oznacza.
  • #4 2218459
    mactronic
    Poziom 20  
    Ocena: 74
    Kółko oznacza miejsce połaczenia przewodów.Polączenie wtykowe lub zaciskowe jest oznaczone literką C (np C-1024 ).Dużą literą S oznaczone są miejsca lutowania przewodów ,a G podłączenia masy w obwodzie el.
    Jeśli z tego kółka wychodzi czasami kreska do góry i później przebiega poziomo do krawędzi schematu i na końcu jest strzałka z numerem - to jest przejście na inny schemat oznaczony tym numerem.[/url]
REKLAMA