logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić stabilność RAM po ataku wirusa? Szukam programu do testów

Daniu_ckm 23 Sty 2006 20:25 4837 10
REKLAMA
  • #1 2211532
    Daniu_ckm
    Poziom 18  
    Ocena: 14
    Witam.
    Mam mały problem ponieważ ostatnimi dniami miałem dużo wirusów. Jeden zaatakował mi pamięc RAM i chciałbym sprawdzić jakimś programem czy pamięc RAM jest stablina. Chce mieć pewność że nic się nie dzieje.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2211601
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10442
    Sprawnosc pamieci ram nie ma żadnego zwiazku z virusami.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 2211813
    Daniu_ckm
    Poziom 18  
    Dziękuje za pomoc wszystko działa jak powinno :)

A co do kolegi który podał tego linka http://ag.bocznica.org/ zastanów się kilka razy zanim coś napiszesz Administratorzy czuwają
  • #7 2211847
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2240
    Daniu_ckm napisał:
    Dziękuje za pomoc wszystko działa jak powinno :)

A co do kolegi który podał tego linka http://ag.bocznica.org/ zastanów się kilka razy zanim coś napiszesz Administratorzy czuwają

Jeżeli nie chce się wpisać na www.google.pl np. czegoś tak oczywistego w tym przypadku ! jak "testowanie pamięci" tylko prosto na ELEKTRODĘ ??????
    :idea: :!:
  • #8 2211848
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    Daniu_ckm :arrow:
    To Ty powinieneś się zastanowić bo Twój temat powinien od razu być wywalony do kosza za nieprzestrzeganie regulaminu.
    A link był jak najbardziej na miejscu.
    Nie dość, że nie przeszukałeś forum to jeszcze nie chciało Ci się przeczytać tematów przyklejonych.
    Zanim zadasz pytanie zastanów się, bo następny raz będę raportował zakładanie tematów wynikacjąch z lenistwa użytkownika.
  • #9 2212259
    Daniu_ckm
    Poziom 18  
    Ja się z kolegami więcej kłucił nie będe bo to do niczego nie prowadzi ale i tak dziękuje za pomoc pozdrawiam

Dodano po 52 [minuty]:

Chciałem się jeszcze o jedną rzecz zapytać ram testowałem przez 30 minut ale już mi nerwy puściły było 0 błędów podobno te programy chodzą bez przerwy z tego co wiem zostawić komputer na noc włączony i jeżeli będzie 0 błędów to znaczy że pamięć jest czysta ale nie wiem czy to jest prawda tak na innych forach posało
  • #10 2212672
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    Daniu_ckm napisał:
    Ja się z kolegami więcej kłucił nie będe bo to do niczego nie prowadzi

Po pierwsze, niech kolega błędów ortograficznych nie robi. A po drugie - to kolega popełnił wyroczenie przeciw regulaminowi Elektrody. jedno ostrzeżenie kolega już ma i jak widzę, usilnie pracuje na drugie.
  • #11 2213563
    Gutek666
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    ej koledzy po pierwsze to nie jestescie swieci bo i ten i ten zrobił błedy w pisowni a po drugie to tu chodzi o pomoc koledze a nie o klotnie jak chcecie sie kłócic to na prv
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił obawy dotyczące stabilności pamięci RAM po ataku wirusa i poszukiwał programu do testów pamięci. W odpowiedziach podkreślono, że wirusy nie wpływają bezpośrednio na sprawność RAM. Rekomendowano użycie specjalistycznych narzędzi diagnostycznych, takich jak Memtest86 w wersji 3.20 oraz Gold Memory, które umożliwiają wykrycie błędów w pamięci. Zalecane jest uruchomienie testu na dłuższy czas, nawet przez całą noc, aby mieć pewność o stabilności i braku błędów. Dyskusja zawierała również uwagi dotyczące zasad korzystania z forum i konieczności samodzielnego wyszukiwania informacji przed zadaniem pytania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA