Ja osobiście bym nie porównywał Alphardów do Jbl bo to chyba niedorzeczne troche...
Mam Jbl TR225 i jestem z nich bardzo zadowolony-dobry stosunek cena-moc i brzmienie,zresztą mało którego STUDENTA stać na coś lepszego.Nie uważam też ażeby Jbl ustępowały Ldm-om - za dużo takich kolumn Ldm-owskich przechodzi przez mojego przyszłego szwagra sklep prosto do serwisu.
Jak pisałem nie znam sie moze na wyliczeniach,danych dokładnych głośnikó,parametrach itp ale słuchowo mi całkowicie wystarczają te jbl(troche słaba góra) i nie zamierzam sie o to kłócić.W końcu to TY masz opinie SPECA OD AKUSTYKI,więc ok.Ale chyba jak pisze moją opinie,ze brzmienie mi odpowiada i jak dla mnie jest potężne i charakterystyczne(temu,ze jbl ma BARDZO charakterystyczne brzmienie nie każdemu odpowiadające nie musimy pisać-wiadomo) to nie powód żeby odrazu moje kolumny i gust porównywać do alphardów bo chyba nie o to chodzi.Ja wypowiedziałęm swoją opinie - W SUMIE PO TO JEST CHYBA FORUM.
Wracając do tematu-ja jestem z jbl bardzo zadowolony-to tylko moja opinia i niestety nie podporządkuje sie do wypowiedzi kogoś bo tak mówi albo ma tytuł speca BO KAŻDEMU CO INNEGO ODPOWIADA-jakby było inaczej to tylko jeden typ kolumn byśmy mieli...
POZDRAWIAM TOADI(nie mam nic do Ciebie,szanuje za fachowe porady-dużo czytam Twoich wypowiedzi na forum-ani do nikogo kto miesza TR z błotem) I RESZTE UŻYTKOWNIKÓW FORUM