musisz znać kod radia inaczej nic z tego,przy złym wpisywaniu możesz zablkować sprzęt.możesz przeprogramować EEPROM-a, odpowiedni program można znależć w sieci. wtedy bedziesz miał w radiu kod producenta ,zazwyczaj podany razem z programem, a jak nie to poprostu 1,2,3 i zatwierdz.niektóre pamięci w niskich temperaturach resetują się-wraca do pierwotnych ustawień-ten patent stosowałem tylko raz ale zadziałał.
a jak mam wpisać kod 4206. jeżeli jak przyciskam jedynkę to pokazuje mi się tylko kreseczka pionowa jak przyciskam jeszcze raz to znika. reszta na przyciskach 2,3,4 jest już normalnie pokazują się cyfry po kolei. Cy muszę po prostu przycisnąć cztery razy jedynkę i wpisywać dalej kod i zatwierdzić wtedy ^ czy jakoś inaczej. Proszę o pomoc
jak wpisać kod do radia BLAUPUNKT Lubeck CC 22. Mam kod ale nie wiem jak go wpisać. Dzień wcześniej grało a na drugi dzień już nie. Kod jest 0052 i jak go mam wpisać. Byłem w warsztacie i nie jestem pewien czy go też mi nie zablokowali bo wtedy nie miałem przy sobie kodu.
P.S.
Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrowienia z ciepłego Bałtyku
próbowałem tak jak mi doradzałeś i lipa. Nie wiem czy dobrze zrobiłem bo kod jest 0052 i klawisze 1,2 ominąłem bo potraktowałem je jako 00 a 3 naciskałem 5 z kolei 4 klawisz 2 razy i zatwierdziłem ^ i lipa wyskoczyły mi znowu kreski a wiem że jest to prawidłowy kod. Może ja coś źle robie. Może przyciski 1 i 2 też jakoś musze nacisnąć.
Plis!!!!! kto mi pomoże bo dziko się jeździ bez radia.
Jeśli po tym klepaniu na wyświetlaczu widziałeś liczbę 052 bo pierwsze 0 się pomija choć można włączyć 1 lub nic i tak zatwierdziłeś to znaczy że masz zły kod a jeśli na wyświetlaczu było 1052 to nic dziwnego że radio się zablokowało bo kod do tego radia jest jak sam napisałeś 052.
Witam tu masz wszystko http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/dolkab.htm świetna stronka gościa z forum elektrody poczytaj a na pewno go uruchomisz, a jak posiadasz kod poczytaj posty przedmówców wyżej bardzo jasno opisali jak wklepać kod i go zatwierdzić pozdrawiam.
Dyskusja dotyczy sposobu wpisywania kodu zabezpieczającego do radia Blaupunkt Lubeck CC22, które po włączeniu wyświetla trzy kreski. Kod należy wprowadzać za pomocą klawiszy numerycznych 1, 2, 3, 4, które działają podobnie do klawiatury SMS, gdzie klawisz 1 ustawia pierwszą cyfrę (może być tylko 0 lub 1), klawisz 2 drugą, itd. Po wpisaniu kodu potwierdza się go przyciskiem oznaczonym jako "^" (strzałka do góry). Kod radia mieści się w zakresie od 000 do 1999, a błędne wpisanie kodu może spowodować zablokowanie urządzenia i pojawienie się na wyświetlaczu trzech kresek jako sygnału blokady. W przypadku problemów z kodem można spróbować przeprogramować pamięć EEPROM radia za pomocą odpowiedniego oprogramowania znalezionego w sieci, co pozwala na odzyskanie kodu producenta. Wskazane jest cierpliwe oczekiwanie na pojawienie się napisu "Cod" na wyświetlaczu przed wpisaniem kodu. W dyskusji podkreślono, że pomijanie klawiszy lub nieprawidłowe wpisywanie cyfr skutkuje błędami i blokadą. Użytkownicy dzielili się doświadczeniami z wpisywaniem kodu 0052 oraz 4206, wskazując na konieczność dokładnego stosowania się do instrukcji i ewentualne poszukiwanie fachowej pomocy w przypadku trudności. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.