zciągnąłem soft z etla v1.8 ale to jest na com-pod szeregowy interfejs,ja potrzebuje do programatora z firmy TMW P-06 na lpt,to jest chyba ten tzw. gonczarenki.?
zainstalowałem go,ponoć jest gdzieś opis odczytu i progr. tms 370,ale nieznalazłem tego .w helpie jest przykład motki.mój procek ma jakieśnietypowe oznaczenie:(TI)R156D148FN. wsadziłem procka i przy odczycie wyskakuje programer not responding.próbowałem opcje 512,co wybrac -jaki to typ?.do czego ta zworka WPO ? świeci się tylko jena led ,ta osobna.
Aha,radio ma safe_0 ,czyli LB bedzie do poprawy chyba.
Zapisz zawartość kilka razy, w różnych rozmiarach. Może Ci uratować d. Mam oryginalny starter kit i ten programator. Oba są wkurzające, Uniprog niekiedy nie programuje, a napewno nie robi jednej połówki, czasem używam dosowego programu, żonglując nim można odczytać całe 512 bajtow.
✨ Dyskusja dotyczy wyboru oprogramowania do programatora TMW P06 przeznaczonego do mikrokontrolerów TMS370. Użytkownicy wskazują, że dostępne są głównie programy działające w środowisku DOS, które są stabilne i niezawodne. Pojawiła się także informacja o programie Uniprog ze strony ETL, który obsługuje interfejs LPT i działa pod Windows 98, a także pod XP, choć kompatybilność z nowszymi systemami nie jest w pełni potwierdzona. Uniprog obsługuje wiele procesorów, jednak w przypadku specyficznych modeli TMS370, zwłaszcza z nietypowymi oznaczeniami (np. TI R156D148FN), mogą wystąpić problemy z komunikacją ("programer not responding"). Zaleca się wielokrotne próby zapisu w różnych rozmiarach pamięci, gdyż programatory i oprogramowanie bywają zawodliwe i czasem konieczne jest użycie zarówno DOS-owego, jak i Windowsowego softu, aby odczytać pełne 512 bajtów pamięci. Wspomniano także o konieczności zwrócenia uwagi na ustawienia takie jak zworka WPO oraz stan diod LED, a także na zabezpieczenia typu safe_0 (LB). Wygenerowane przez model językowy.