logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lexmark E320 - wciąga kilka kartek papieru z podajnika, jak naprawić?

Platon 27 Sty 2006 21:29 3025 5
REKLAMA
  • #1 2227187
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Witam,
    Mam problem z drukarka laserowa Lexmark E320. Kupiłem ja uzywana, i przez jakiś czas działała bezproblemowo. Nie jest mocno eksploatowana. Od pewnego czasu mam problem z podajnikiem papieru - wciąga kilka kartek, tzn: Ładuje kilkanascie kartek i rozpoczynam drukowanie. Pierwsza kartkę pobiera dobrze (pojedynczo) ale pozostałe (zwłaszcza kolejna w w podajniku mocniej) opadaja lekko. I juz razem z druga kartka wciaga kilka sztuk lub wszystkie.
    Czy spotkał sie juz ktoś z taka usterka?
    Jak to naprawić?
    Dziekuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2227451
    a_pawel
    Poziom 27  
    Ocena: 25
    Wymień lub chociaż wyczyść separator (56P0691). Nie zapomnij również o rolce poboru papieru.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2228018
    xerwis
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Sprawdź bo w tej drukarce zdarzało się że w tej drukarce zdarzało sie że drukarka nie była w stanie podnieść paieru z kasetą ja tego nie widziałem tylko mó kumpel (2 sztuki) podbnież jakieś sprezyny napewno nie zaszkodzi wyczyscić pady separacyjne irolkę najlepiej izoprpanolem lub specyfikiem o nazwie "nowogum extra"
  • REKLAMA
  • #4 2228732
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Czy do rozkrecenia potrzebne sa jakies nietypowe srubokrety (torx itp)? Moze macie jakis link do instrukcji rozebrania tej drukarki, i dostania sie do tylnej czesci z podajnikiem?
  • REKLAMA
  • #6 2260140
    alek25
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    Gumkę separatora możesz przekleić z separatora drukarki HP5/6L , a gumkę na rolce umyj dokładnie i obróć. Do rozebrania wystarczy śrubokręt krzyżak , śrubokręt płaski i płaskie kleszcze ( te dwa ostatnie do zawleczek rolki poboru jeżeli ją chcesz ruszać ).
REKLAMA