logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson T610 - restarty po zdjęciu simlocka, problem z wgraniem modemu

Gogi123 28 Sty 2006 11:51 935 4
REKLAMA
  • #1 2228698
    Gogi123
    Poziom 24  
    Ocena: 7
    Mam T610. Wlasciciel twierdzil ze kolega zdejmowal mu siemlocka i po tej operacji telefon dziwnie sie zachowywal. Objaw jest taki: uruchamia sie, wszystko normalnie i po powiedzmy 10s restart i tak ciagle.

Wgralem nowy gdfs, mcu. Nie moge wgrac modemu. Wgrywajac modem pasek dochodzi do 99 czy 100% i nagle robi sie czerwony i blad. Kombinowalem na wiele sposobow i nic. Wgrywam za pomoca tornado.

Soft i modem to r4c003h, wgrywalem te zestaw kilk arazy i zawsze bylo ok. Przywracalem backup Gdfs po wgraniu tez[/b]
  • REKLAMA
  • #2 2228718
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    raczej na 90% nie jest to wina simlocka...jak nei dogrywa ci modemu sprawdz jak fon wyglada w srodku bo mysle bardzoej ze fonik upadł sobie lub zmoczył sie:) jesli nei ma sladów zalania to podgrzej flesz...jak nei poskutkuje to raczej masz flesz do wymiany:(

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #3 2228731
    Gogi123
    Poziom 24  
    Zadam pytanie z tych glupich - gdzie t610ma flash i czy jest klejony?? Czy jest mozliwe ze wgralem nizsza wersje softu i to jest powodem restartow, bo nie wiem jaka byla otyginalnie
  • REKLAMA
  • #4 2228762
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Ocena: 20
    Gogi123 napisał:
    Zadam pytanie z tych glupich - gdzie t610ma flash i czy jest klejony?? Czy jest mozliwe ze wgralem nizsza wersje softu i to jest powodem restartow, bo nie wiem jaka byla otyginalnie

Żaden element w T610 nie jest klejony, jeżeli wgrałeś niższe tylko AVR to jest to powodem restartów.... zawsze wymienia się komplet AVR+ARM.
  • #5 2228945
    Gogi123
    Poziom 24  
    Otworzylem fona i wewnatrz widac slady grzania. wyglada na kalafonie. Wygrzalem z fluxem i nie ma poprawy. Moze wyplukac w wanience i wygrzac ponownie?? Czy ktos mi powie jak umiejscowic flash??

Dodano po 4 [godziny] 29 [minuty]:

wymylem dokladnie - syfu z tej kalafoni ;-/

Wygrzalem ale sie nie poprawilo. Mam jeszce t610 ktory nie odpala nawet po grzaniu calkowicie martwy wiec przeloze flash. Tylko ktory to uklad??

Dodano po 4 [godziny] 10 [minuty]:

Sprawa wyjasniona. Pod pamiecia (ta kolo sim) nie ma 2 pkt lutowniczych, odpadly od plyty widocznie przy upadku.
REKLAMA