logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Analiza schematu footswitcha z JFET i D-latch do wzmacniacza gitarowego

METALOWIEC 28 Sty 2006 21:04 1203 1
REKLAMA
  • #1 2231096
    METALOWIEC
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    Witam. Zaprojektowalem footswich przy uzyciu dwuch tranzystorow zlaczowych, normalnie otwartych JFET, jednej bramki logicznej AND oraz przerzutnika typu D. W moim wzmacniaczu jest troszke dziwnie zrobione wyjscie na footswicha poniewaz na tej czesci gniazna JACK na ktorej zwykle wystapuja masa lub biegun ujemny, jest biegun dodatni, prosze na to zwrocic uwage podczas analizy schematu. Footswichem steruje przelacznik NOPB. Prosze szanownych kolegow o przesledzenie schematu i powiedzcie czy to bedzie dzialac i ewentualnie co nalezaloby zmienic.
    Pozdrawiam Jarek
    Załączniki:
    • Analiza schematu footswitcha z JFET i D-latch do wzmacniacza gitarowego footswich.GIF (2.63 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2235217
    METALOWIEC
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    Koledzy prosze Was, pomozcie mi bo to moja pierwsza przygoda z elektronika cyfrowa:D zapytalbym jeszcze jake sa symbole ukladow ktore najlepiej tutaj zastosowac. Chodzi mi o tranzystory, przerzutnik oraz bramki. Calosc zasilana bedzie bateryjka 3V, taka plaska, jak zlotowka:D a napiece ktore podaje wzmacniacz to około 2V.
    Pozdrawiam
    Jarek
REKLAMA