logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program który szuka tekst w plikach i zamienia go w inny

jaco777 28 Sty 2006 22:40 2847 4
REKLAMA
  • #1 2231505
    jaco777
    Poziom 24  
    Ocena: 29
    Witam. A więc szukam program który będzie szukał mi w plikach zadany ciąg znaków i zamieni go na inny zdefiniowany ciąg znaków. Chodzi o coś w rodzaju wsadowej wielokrotnej zamiany zawartości plików (nie jednego pliku). Inaczej mówiąc to zmieniłem serwer www i muszę w plikach html dokonać zmian pod ten serwer.

Szukałem w necie ale jakoś nic nie znalazałem. A Total Commander to ma wsadową zamianę tylko nazw plików.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2231861
    OMAN
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    Tak apropos to można też wykorzystać zwykły WordPad, kombinacja klawiszy Ctrl + H
    Pozdrawiam

Nie chcialem pisać nowego posta, faktycznie, trochę się pośpieszyłem, ale może komuś innego kto natknie się na ten temat wystarczy ta podpowiedz :)
    Pozdrawiam
  • #5 2231898
    jaco777
    Poziom 24  
    Ocena: 29
    Do OMAN: ale nie o to chodzi, chciałem wskazać programowi katalog z plikami, wpisać tekst który ma on znaleźć i tekst na który ma być on zamieniony. To taka masowa zmiana zawrtości wielu plików a nie tylko jednego - bo tylko do tego nadaje się sposób przez Ciebie wskazany. Trochę nie zrozumiałeś mojego problemu ale dzięki za chęci.
REKLAMA