Witam. Napisałem ten post ponieważ chcę sie dowiedzieć jakie możecie mieć sugestie na temat kolorowego LCD w noki 6310. Wiem .. zaraz posypią się posty że to bzdura i szkoda cokolwiek pisać ale... sam bym nie uwierzył ale gdyby nie to że mój dobry znajomy widział osobiście taką nokie niestety nie udało mu się wyciągnąć informacji jak to jest zrobione poza tym że jest to 6310 bez i. Potwierdzeniem tego są też pogłoski chodzące po serwisach że jest jeden serwis któy to robi nazwy nie podam ze względu na reklame
Po głębszym zbadaniu możliwości technicznych moja propozycja to 6310 + kolor LCD od 3510i i soft od 8910i. Sprawdziłem to empirycznie i niestety nie działa
Dlaczego taki wybór?? POnieważ LCD od 3510 psaują do 6310(i). A więc pinout się zgadza. DLaczego soft od 8910i? POnieważ jest to telefon z kolorowym LCD a pozatym tak jak 6310 ma HAGAR, no i oczywiście można zauważyć zgodności patrząc po schemacie telefonu.
Jednak jak napisałem doświadczenie się nie powiodło. Jeśli macie jakieś propozycje i pomysły to piszcie. Pozdrawiam
Po głębszym zbadaniu możliwości technicznych moja propozycja to 6310 + kolor LCD od 3510i i soft od 8910i. Sprawdziłem to empirycznie i niestety nie działa
Jednak jak napisałem doświadczenie się nie powiodło. Jeśli macie jakieś propozycje i pomysły to piszcie. Pozdrawiam