logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kod błędu 6006 w InstallShield - problem z instalacją sterowników Wi-Fi USB

gebe14 29 Sty 2006 13:50 14148 8
REKLAMA
  • #1 2233160
    gebe14
    Poziom 13  
    Ocena: 23
    czesc.
    mam problem -gdy odpalam niektóre instalki wyskakuje w INSTALSHIELL WIZARD.-kod błędu 6006 -co to może znaczyć? gdzie można znależć liste kodów.nie moge przez to zainstalować sterowników do karty wi-fi na usb.
    występuje to teraz coraz cześciej...pisze żebym pozamykał wszystkie programy,opróznił tempa itd...ale to nic nie daje...panowie pomocy bo mnie to już wqr..wia.
    pozdrawiam
    Załączniki:
    • Kod błędu 6006 w InstallShield - problem z instalacją sterowników Wi-Fi USB kod bledu-6006.JPG (18.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2233435
    x3rox
    Poziom 20  
    Ocena: 5
    zeskanuj sie tym BPS Spyware & Adware Remover click
  • REKLAMA
  • #4 2234039
    gebe14
    Poziom 13  
    Kolobos napisał:

pierwszy link nie działa...drugi tak tylko nie wiem co mam z tym robic...więc prosze o wskazówki co mam konkretnie zrobić...
    bo nie mam sił na format c:
    i jeszcze jedno przy okazjii...nie moge odpalic mks-a on-line...zciąga niby activex i nic sie nie dzieje
    myslićie że problem z tymi instalkami to virus?
  • REKLAMA
  • #5 2234081
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    Pierwszy link dziala, a co masz zrobic? Chyba poczytac to co masz tam napisane...

Skaner MKS'a nie dziala juz od dawna.
  • REKLAMA
  • #6 2234122
    gebe14
    Poziom 13  
    działa...
    wyczytałem...
    że uszkodzony plik...
    tylko nigdy wcześniej mi sie to nie zdażało...
    próbowałem zciągać ponownie ale to samo
  • #8 2235822
    gebe14
    Poziom 13  
    już jest ok
    trzeba wyczyścić folder run time
    dzięki

Dodano po 40 [sekundy]:

a może znacie dobre skanery online...w stylu mks-a
  • #9 2235862
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    Linki do skanerow masz podane w przyklejonym poscie w tym dziale!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy błędu 6006 w InstallShield podczas instalacji sterowników do karty Wi-Fi USB. Kod błędu wskazuje na uszkodzony plik instalacyjny lub konflikt podczas instalacji. Zalecane jest zamknięcie wszystkich programów i wyczyszczenie folderu run time, co w jednym przypadku rozwiązało problem. W dyskusji pojawiły się sugestie dotyczące skanowania systemu pod kątem wirusów i złośliwego oprogramowania, jednak niektóre proponowane narzędzia, jak BPS Spyware & Adware Remover, zostały odradzone. Linki do oficjalnej bazy wiedzy InstallShield oraz wyszukiwania kodów błędów mogą pomóc w diagnozie, choć nie zawsze są w pełni funkcjonalne. Skaner online MKS nie działa już poprawnie, a alternatywnie polecono użycie skanera Panda. Problem może wynikać z uszkodzenia plików instalacyjnych lub obecności wirusów, co wymaga oczyszczenia systemu i ponownej próby instalacji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA