logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Otake 517 - nieprawidłowy obraz.

gajek87 29 Sty 2006 22:06 981 5
REKLAMA
  • #1 2235373
    gajek87
    Poziom 2  
    Witam mam mały problem TV jak wiadomo stary bo już dobre 18 lat służy i działa, pełnoletni ;) aż do teraz działał dobrze :) pewnego dnia rano jak włączyłem zaczęły się pojawiac takie fajne śmieszne czarne paski na TV od lewej strony patrzac na TV i to tylko jak wyświetlane jest coś ciemnego bo jak jest jasny obraz to da się oglądać. Wygląda to jak jakiś oscyloskop działający na ciemne barwy pojawiajace sie po lewej stronie obrazu no i jeszcze obraz troche tak jakby miał jasną powłoke bieli . Co może być nie tak i ile może kosztować naprawa tej usterki. I jeszcze pytanie czy jest możliwość zmiany czegoś w tym TV żeby mi odbierało stacje TV na tych nowszysch falach co w UPC np leci AXN czy muzyczne programy. Z góry dziękuje za szybką i wyczerpującą odpowiedz.

Pozdrawiam Rafał
  • REKLAMA
  • #2 2235399
    stanislaw piechucki
    Poziom 36  
    Ocena: 87
    TV wiekowy wiec po pierwsze,wszystkie elki w przetwornicy,nowe,dalej wszystkie na napieciach zasilajacych 5,12,+B,200V na kines.Do tego cala!plyta pod lupe do poprawki!.Powinno uleczyc TV.Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #3 2235471
    Sprinter62
    Poziom 17  
    Ocena: 28
    Witam.
    Co do odbioru większej ilości kanałów to musisz wymienić głowicę na kablową S-40. Koszt około 40zł.
  • REKLAMA
  • #4 2239523
    gajek87
    Poziom 2  
    Dzięki ja elektronikiem nie jestem pytam ogólnie ile by to wyszło mnie żeby mnie w "dudka" nie zrobili w serwisie ;d ja raczej zajmuje się komputerami od strony "softu" i zmian części to co nałatwiejsze ;d nie od elektroniki :)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2249595
    dartomis
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    Do 100 zł to chyba będzie ok
  • #6 2249842
    helena
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Jak wczesniej wspominales tv jest wiekowy podejrzewam ze twoja usterka jest raczej zwiozana z elokrolitami ktore sie znajduja w p.cz.i tam bys musial zobaczyc do tej metalowej skrzynki swego czasu mialem taka sama usterke i pomoglo.Pozdrawiam
REKLAMA