logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE k700i, po włączeniu wiesza się.

n1co 30 Sty 2006 01:00 2910 23
REKLAMA
  • #1 2235992
    n1co
    Poziom 11  
    mam poterzny problem nie wiem czy sobie z tym poradze bo juz nic mi nieprzychodzi do glowy , telefon sie włącza i wchodzi do wyboru jezyka i wiesza sie :( :( :(
    robiłem tak , fleshowalem davinci wgralem flashe , K700i_MAIN_EU_EMEA_US_AL1_R2AY004_CID36.DVT i K700i_FS_EMEA1_R2AY004_CID36.DVT ,
    finalize dokonczylem sonic
    mam CID 36 ??? robiłem to na przerobionym kablu com .
    co jeszcze moge zrobic ???
    prosze o pomoc :cry:
  • REKLAMA
  • #2 2236508
    crazy_88
    Poziom 42  
    Ocena: 166
    prawdopodomnie cos z softem a sprubuj sciganac jakis inny i wgrac pozdro
  • #3 2236628
    n1co
    Poziom 11  
    crazy_88 napisał:
    prawdopodomnie cos z softem a sprubuj sciganac jakis inny i wgrac pozdro

znalazlem jeszcze jakis inny flesh na cid39 ale to stool2 pokazuje mi -BAD flash , ogolnie ciezko dostepne to jest :( ,
    denerwuje mnie to bo to jest do zrobienia napewno , ale nie mam roznych flash.y a w komise mnie skasuja napewno , a jeszcze kupilem kabel ;( normalnie zalamka :(
  • Pomocny post
    #4 2240264
    fifii69
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    założę się że masz zamknięte 4 locki mam taki sam problem i jakoś niemoge niczym ruszyć usb-smartem ani HWK ani sonikiem - wgywam nowy gdfs naprawiam SP area,robie customizacje i nadal lipa, ponoć cruiser takie przypadki robi bez problemu
  • Pomocny post
    #5 2240920
    Papaj_19
    Poziom 12  
    moze byc jeszcze taka kwestia musisz go pare razy zresetowac wyjąc baterie na pare godzin i powinno pomuc a jezeli nie to nic innego jak wgrac Soft
  • #6 2243293
    n1co
    Poziom 11  
    dzisiaj jeszcze kupiłem kredyt do davinci i to samo ;( normalnie zalamalem sie :( jak K700i_MAIN_EU_EMEA_US_AL1_R2CA001_CID36.DVT jak to niebedzie dzialac to wyzucam ten tel :(
  • #7 2244934
    zbyl
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    jak bedziesz go wyrzucał to mozesz do mojego śmietnika
    może ten telefon jest po upadku, czy zamoczony był? jeśli to się stało dopiero po wgraniu przez ciebie softu to na pewno coś poszło nie tak, w takim przypadku jak nie masz cruisera albo semc toola zulei to przejdź się do kogoś kto to ma i ci postawi telefon
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 2245133
    zeezoo
    Poziom 26  
    Ocena: 19
    Cruiserem postawisz na bank... Prawdopodobnie ktoś wgrał CID 29 na telefon, który miał flasha CID 36... Mieliśmy kilka sztuk tego typu i USB SMART nie dawał rady... a Cruiser za pierwszym razem ;) Full flash i śmiga
  • Pomocny post
    #9 2245148
    jacek528
    Poziom 23  
    Ocena: 136
    Cruiser robi to bez problemów.
    Dziś robiłem z takim samym objawem i po wgraniu odpowiedniego flasha chodzi bez problemów.

n1co gdybyś mieszkał bliżej to bym CI to zrobił. Musisz szukać kogoś z Cruiserem w swoich okolicach.
    Pozdrawiam
  • #10 2245219
    n1co
    Poziom 11  
    jacek528 napisał:
    Cruiser robi to bez problemów.
    Dziś robiłem z takim samym objawem i po wgraniu odpowiedniego flasha chodzi bez problemów.

n1co gdybyś mieszkał bliżej to bym CI to zrobił. Musisz szukać kogoś z Cruiserem w swoich okolicach.
    Pozdrawiam

Ok dzieki .
    Czemu nikt nie powie ze k700i w miare swierzy nie da sie zrobic darmowym softem kablem na com .
  • Pomocny post
    #11 2245587
    jacek528
    Poziom 23  
    Ocena: 136
    Wszystko się da ale wygląda na to, że wgrałeś niższy soft (starszy) i dla tego masz te problemy.
    Druga rzecz to weź pod uwagę fakt, że darmowy soft nie zawsze jest tak dopracowany jak komercyjny (płatny). Ja kupiłem po to Cruisera aby unikać problemów z jakim Ty się spotkałeś bo gdyby przy każdej zrobionej komórce (lub co drugiej) pojawiał się nawet drobny problem, to nerwy i mnie i klienta by zjadły. Nie wspomne już o fakcie, że mam zapewniony dostęp do flashy, które czasem nie łatwo pobrać za Free.
    Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #12 2245886
    zeezoo
    Poziom 26  
    Ocena: 19
    hehe ale najlepsze i tak jest to, że czasem oryginalny programik nie ruszy telefonu, a kraczony bez problemu :D

Poza tym jak to zwykle bywa nie ma jednego i 100% pewnego narzędzia do robienia telefonów :/n

Jak uwalisz telefon w specyficzny sposób Cruiserem to nie zrobisz go Cruiserem, ale za to pójdzie Semc_Tool'em i odwrotnie...
  • REKLAMA
  • #13 2247488
    n1co
    Poziom 11  
    na jedna akcje nie oplaca mi sie kupowac tego sprzentu przeciez ,
    myslalem ze kabelek serial , troche sie pomecze i da rade
    a tu klops ...
    jeszcze laski telefon
    bieda
  • REKLAMA
  • #14 2251089
    wibi
    Poziom 21  
    Ocena: 80
    Miałem ten sam problem.Po wyjściu z salonu Ery i uruchomieniu fona troche działał ,jakąś godzinę i zaczął sie sam wyłączać,blokować itp.W salonie nie chcieli mi juz wymienic bo gwarancja była wypisana i musiałem oddać do serwisu centralnego w Bytomiu.Po 12 dniach oddali mi telefonik i stwierdzili ze musiali wymienić cała płyte główną.Z mojego została tylko klapka tylna i bateria.Oczywiście w tej sytuacji zmienili mi Imei i to wszystko opisali na gwarancji.Obecnie fonik działa bez zarzutu.
  • #15 2251515
    n1co
    Poziom 11  
    to mi raczej wyglada na wade wrodzona ,
    u mnie bylo wszystko ok , teraz wisi w tym samym czasie i miejscu
    jutro cruiser go postawi na nogi ....
  • #16 2252328
    ambyt
    Poziom 2  
    W programie UfsxSemc Tool jest opcja Unlock/Repair, miałem identyczny problem z k-700, - pomogło, słuchawka śmiga do dzisiaj
  • #17 2254597
    elektronix
    Poziom 13  
    Ocena: 17
    Czasami zdarzają się przerwy na płytce i może przerywać co doprowadze do zawieszenia się
  • #18 2256337
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    k700lang_lock_fix.bin

Z tym że to jest pod setool3, po tym wszystko będzie działać tak jak powinno w sumie pokombinuj z gdfs'em bo to jego wina.

Broń boże nie słuchaj szamanów którzy każą rozkręcić telefon i coś z nim robić, wina leży po stronie gdfs.

Plik do ściągnięcia tutaj : http://www.gsmplanet.biz/k700_lang_fix.bin powinien pójść cr4ckniętym setool'em bo w hex edytorze nie widze aby był kodowany tak jak flashe.

Wgraj to jako gdfs i pozniej gdfs albo jakos tak na odwrót lub sam ten plik, pozniej flashowac lub chyba nie trzeba flashowac, tego już nie pamiętam ale z miesiąc temu sam robiłem takiego K700i.
  • #19 2257133
    n1co
    Poziom 11  
    cinekk napisał:
    k700lang_lock_fix.bin

Z tym że to jest pod setool3, po tym wszystko będzie działać tak jak powinno w sumie pokombinuj z gdfs'em bo to jego wina.

Broń boże nie słuchaj szamanów którzy każą rozkręcić telefon i coś z nim robić, wina leży po stronie gdfs.

Plik do ściągnięcia tutaj : http://www.gsmplanet.biz/k700lang_lock_fix.bin powinien pójść cr4ckniętym setool'em bo w hex edytorze nie widze aby był kodowany tak jak flashe.

Wgraj to jako gdfs i pozniej gdfs albo jakos tak na odwrót lub sam ten plik, pozniej flashowac lub chyba nie trzeba flashowac, tego już nie pamiętam ale z miesiąc temu sam robiłem takiego K700i.

oj oj to moze byc to !!!
    tylko SEMC_Tool_v33p niechce tego mi wgrac bo to jest bin , jak zmieniam na *.gdf to niechce wgrac a setool2g nieche wgrac tego

a
  • #20 2257154
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Najnowszy setool3 po cracku do tego jest potrzebny, nie chce mi się tego szukać na gsmhosting jest setool3 crack by ortica.
  • #21 2257224
    n1co
    Poziom 11  
    to moze naprawde byc to
    bo telefon wstaje , sam wchodzi do wyboru jezyka i zwij .
    jak sie uda to masz browara ;]
  • Pomocny post
    #22 2257275
    cinekk
    GSM Product Supporter
    n1co napisał:
    to moze naprawde byc to

Jak uda sie wgrac ten pliczek to chyba trzeba przeflashowac, poprobuj z różnymi wersjami. Dzisiaj to wolałbym Red Bull'a niż browarka... ;)
  • #23 2257526
    n1co
    Poziom 11  
    cinekk napisał:
    n1co napisał:
    to moze naprawde byc to

Jak uda sie wgrac ten pliczek to chyba trzeba przeflashowac, poprobuj z różnymi wersjami. Dzisiaj to wolałbym Red Bull'a niż browarka... ;)

pomogłes wielkie thx ;DDDDDDDDDDDDDDDDD
  • #24 2787552
    andrzejj82
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Czy ktoś wie jak dokładnie wgrać ten plik ?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Telefon Sony Ericsson K700i po włączeniu zawiesza się na ekranie wyboru języka. Próby naprawy obejmowały flashowanie za pomocą różnych wersji oprogramowania (m.in. K700i_MAIN_EU_EMEA_US_AL1_R2AY004_CID36.DVT, K700i_FS_EMEA1_R2AY004_CID36.DVT, K700i_MAIN_EU_EMEA_US_AL1_R2CA001_CID36.DVT) oraz użycie narzędzi takich jak DaVinci, Sonic, USB-SMART, HWK, Semc Tool i Cruiser. Problem może wynikać z niezgodności CID, uszkodzonego GDFS lub zablokowanych blokad (4 locki). Zalecane jest użycie komercyjnych narzędzi typu Cruiser, które skutecznie radzą sobie z pełnym flashowaniem i naprawą GDFS, co często rozwiązuje problem zawieszania. Wskazano również na możliwość uszkodzenia sprzętowego płyty głównej, co wymaga wymiany w serwisie. Dostępny jest plik naprawczy k700lang_lock_fix.bin do wgrania przez Setool3 (po cracku), który może przywrócić prawidłowe działanie telefonu. Darmowe narzędzia i kable COM często nie wystarczają do skutecznej naprawy, a flashowanie starszym softem może pogłębiać problemy. W przypadku braku dostępu do profesjonalnego sprzętu zaleca się skorzystanie z usług serwisu lub osób posiadających Cruiser.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA