logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 9210 - nie działa, po włożeniu baterii wydaje rytmiczny dźwięk

jacekw12 30 Sty 2006 17:51 1083 8
  • #1 2238075
    jacekw12
    Poziom 13  
    Ocena: 25
    Witam dostałem nokię 9210 i niestety nie działa po włożeniu bateri wydaje rytmiczny dźwięk i zapala się tylko podświetlanie dużego wyświetlacza i po około 1 sekundzie gaśnie i tak wkoło nie reaguje na klawisze. Nie wiem czy potrzebna jest karta pamięci bo w moim telefonie jej nie ma. Może ktoś miał taki przypadek proszę o pomoc. Może to soft?
  • #2 2238094
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    softowo chyba najszybciej sprawdzisz... tornado itd.
    okreslisz mniej wiecej czy sw czy hw proste:)

pozdrawiam leon.
  • #3 2238110
    jacekw12
    Poziom 13  
    Nie bardzo orienuje się w naprawie telefonów chciałbym się zorientować bo czytałem, że może to być taśma z tym bym sobie poradził a z softem musiałbym skożystać z pomocy
  • #4 2238399
    leon.euro
    Spec od GSM
    prosta zasada...
    kazdy zaczyna od softu jesli ty nie masz czym i jak wgrac bez pomocy (płatnego serwisu) proste rozbierz telefon i sprawdz jak to jest wszystko umiejscowione... proste.. tak czy tak jesli nie naprawiałes niczego nigdy... to wybrałes sobie ciekawy model na nauki:)

pozdrawiam leon.
  • #5 2238508
    jacekw12
    Poziom 13  
    Może i trudny model ale po jakichś wymianach wyświetlaczy czy głośniczków trzeba może spróbować coś więcej może z pomocą innych coś uda się zrobić, w środku wszystko wygląda ok nic nie jest uszkodzone telefon wygląda na mało używany interesuje mnie tylko ta karta czy jest potrzebna czy telefon powinien się uruchomić bez niej?
  • #6 2238515
    leon.euro
    Spec od GSM
    komletnie nie...
    oprogramowanie masz wgrane do telefonu a nie na karte...:)

pozdrawiam leon.
  • #7 2238703
    jacekw12
    Poziom 13  
    Czy mógłbyś mi polecić jakiś interfejs, którym mógłbym spróbować wgrać na nowo soft, może jest jakiś prosty programator, który mógłbym sam poskładać pozdrawiam
  • #8 2239709
    pawelmm
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    czy włącza się na małym wyswietlaczu????
  • #9 2270285
    jacekw12
    Poziom 13  
    Wgrałem nowy soft i wszystko jest ok więc kończe temat i dzięki za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył telefonu Nokia 9210, który po włożeniu baterii wydawał rytmiczny dźwięk, a podświetlenie dużego wyświetlacza zapalało się na około sekundę i gasło, przy czym telefon nie reagował na klawisze. Użytkownik pytał, czy do uruchomienia potrzebna jest karta pamięci oraz czy problem może wynikać z oprogramowania (softu). W odpowiedziach zasugerowano, że problem najczęściej jest związany z oprogramowaniem, które jest wgrane w telefon, a nie na karcie pamięci, więc karta nie jest wymagana do uruchomienia. Zalecano rozpoczęcie diagnostyki od ponownego wgrania softu, co wymaga odpowiedniego interfejsu/programatora. Po wgraniu nowego oprogramowania telefon zaczął działać poprawnie, co potwierdziło, że problem był softwarowy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA