logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3510 wyłącza się po włożeniu karty SIM - co robić?

VooYoo 04 Lut 2006 01:15 921 8
REKLAMA
  • #1 2256136
    VooYoo
    Poziom 11  
    mam ogromna proźbe do fachowców przeglądających te forum. proszę o pomoc w rozwiazaniu mojego porblemu.

problem mam natury takiej.mój 3510 normalnie włącza sie tylko bez karty sim. jak tylko wloze do niego karte, prosi mnie o pin, podaje wówczas poprawny pin phonik go zatwierdza i dalej nic nie wskakuje, ma kilka prob wyszukania sieci i sie wyłącza. co moze byc przyczyna takiej awarii???

jeśli to wina softu to prosiłbym jakiegoś fachowca o rade jak mogę domowymi sposobami przy użyciu kabelka podpinanego po com, zmienić oprogramowanie na lepsze.

z gory dziekuje.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2256151
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    oprogramowanie na comie nie zmienisz to raz dwa...znajac zycie mozna niby softowo to sprawdzac - boxem usfx sarasa, jaf , itd ale jak dla mnie to masz poprostu tlefonik po upadku lub zalany i czas juz wymienic pa - po sofcie raczej od tego bym zaczał:)

pozdrawiam leon.
  • Pomocny post
    #3 2256157
    pawelmm
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    sam nic nie poradzisz,
    do softu przynajmniej będziesz potrzebował chinola (najtańszy flasher do dct4) a objawy opisane przez ciebie mogą sugerować uszkodzenie PA
  • REKLAMA
  • #4 2256161
    VooYoo
    Poziom 11  
    tylko wlasnie jeszcze wczoraj telefon dzialal. normalnie chodzi na dwoch simach i przegladalem jego zawartosc przez kabelek. na noc zostawilem wlaczony bez sima a teraz tak wkladam sima to takie jaja....
    mam sie z nim udac do jakiegos serwisu??? ile to moze kosztowac??
  • Pomocny post
    #5 2256163
    leon.euro
    Spec od GSM
    roznie rozniscie od 40-70 zł mysle tak powinni cie wykasowac za nia ... i na 80% pa uszkodzone masz...

pozdrawiam leon.
  • #6 2256166
    VooYoo
    Poziom 11  
    ok co to jest to "PA"?
  • REKLAMA
  • #7 2256237
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 2256284
    leon.euro
    Spec od GSM
    kkarols16 napisał:
    Końcówka mocy :) gościu czytałeś troche posty na takie tematy? bo widać obczajony jestes w tematach! softa przez com w noki ? wow

spokojnie nie kazdy moze wiedziec tyle co ty... pomagaj albo sie nie wtracaj - tyle na ten temat powiem...

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #9 2256322
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Nokia 3510, który normalnie włącza się bez karty SIM, ale po włożeniu karty prosi o PIN, zatwierdza go, próbuje wyszukać sieć i następnie się wyłącza. Objawy sugerują uszkodzenie modułu PA (końcówki mocy), co jest częstą przyczyną takich awarii, zwłaszcza po upadku lub zalaniu telefonu. Próba zmiany oprogramowania przez port COM jest niemożliwa bez specjalistycznego sprzętu, takiego jak flasher DCT4 (np. boxy USFX, Sarasa, JAF) i osoby z doświadczeniem. Koszt naprawy, polegającej na wymianie PA, może wynosić około 40-70 zł. Zaleca się skorzystanie z serwisu specjalistycznego, gdyż problem ma charakter sprzętowy, a nie programowy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA