logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć klawiaturę w laptopie MAXDATA po zalaniu?

jahoo 04 Lut 2006 21:45 1928 1
REKLAMA
  • #1 2260018
    jahoo
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Zalałem wczoraj laptopa. Rozebrałem go dziś, dostałem się do RAM-u, twardziela i wentylatorka grafiki, wyczyściłem. Nie umiem rozebrać go dalej, w sensie zdjąć klawiatury, nie mam też dostępu do reszty płyty głównej i CPU. Odkręciłem wszelkie śrubki na spodzie, jednak czuję wyraźny opór ( gdzieś w okolicach napędu CD). Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów ma może podobnego laptopa i wie jak się go rozkłada? Z góry dziękuję za wszelkie info.
    J.

Ps: Na wierzchu laptopa nie ma żadnych śrubek i nie da się dostać do klawiatury usuwając poziomą płytkę znad klawiatury, jak to ma miejsce w większości laptopów.
  • REKLAMA
  • #2 2379721
    gutek071
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam. W wiekszosci laptopow tej marki klawiatura jest trzymana przez zatrzaski znajdujace sie na krawedzi od strony spacji. powinny byc 3-4 plastikowe elementy ktore daja sie bez oporu wsunac pod obudowe.Proponuje zaczac od tego przy kursorach. Wszystko co bedzie Ci potrzebne to dwa male plaskie srubokrety.
    pozdrawiam

ps.to "cos" co trzyma w okolicach cdroma to prawdopodobnie plyta glowna...;) laptopy zazwyczaj buduje sie "warstwami".
REKLAMA