logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

problem z neostradą - brak sygnału wybierania

zur 05 Lut 2006 22:32 1325 5
REKLAMA
  • #1 2265311
    zur
    Poziom 2  
    witam...

Może wy mi pomożecie problem mam taki że 29.01.2006 podpisałem umowe na neostrade,spytałem sie kiedy bede miał juz przygotowaną linie,powiedzieli mi ze do 2 dni,po 2 dniach dioda adsl nadal migała,zadzwoniłem do nich i powiedzieli mi że wszysko jest już zrobione i gotowe,i zdziwili sie że niemam internetu i problem trwa do tej pory jak chce sie połączyć to wyskakuje błąd "680 brak sygnału wybierania" . zgłosiłem reklamacje i powiedzieli mi ze w poniedziałek przyjedzie jakis technik i bedzie z tym walczył......ale wy mie pocieszcie czy on da rade to zrobić i co to może byc za problem......prosze odpowiedzcie mi na muj problem.....albert
  • REKLAMA
  • #2 2265327
    kamel_w
    Poziom 19  
    Ocena: 36
    JA jak zamawiałem neostrade 128 to okres czekania to było do 14 dni, ale już po kilku nie wiem 7-10 wszystko działało
  • REKLAMA
  • #3 2265358
    zur
    Poziom 2  
    tak tylko tpsa jak dzwoniłem to powiedzieli mi ze juz mam skrosowaną lini i gotową do rejestraci....
  • REKLAMA
  • #4 2265670
    mlody_25
    Poziom 12  
    Najprawdopodobniej jakieś niedopatrzenie ze strony TP. Może jakiś pracownik poprostu nie wprowadził statusu w programie TP i nie będzie inetenetu. Chociaż problem może leżeć po stronie Pana:
    -sprawdzić kabel od modemu
    -sprawdzić jak wpięte są mikrofiltry
    -uszkodzony modem
  • REKLAMA
  • #5 2281121
    asiedem
    Poziom 17  
    zur napisał:
    tak tylko tpsa jak dzwoniłem to powiedzieli mi ze juz mam skrosowaną lini i gotową do rejestraci....

w jaki sposob masz podlaczona linie telefoniczną domową, czy masz wiecej punktów/gniazdek niż jeden/, czy moze masz aparat tel. bezprzewodowy?, w jaki sposób, probujesz podłączyć modem, czy zgodnie z instrukcją płytki CD, jaki system na kompie?
  • #6 2281268
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    A nie wsadziłeś pomiędzy modem a sieć telefoniczną filtru.
    Przez Filtr powinny być podłączone tylko telefony faksy automatyczne sekretarki, modemy analogowe,
REKLAMA