logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BIOS na płycie Mercury KVT600X-L - jak naprawić błąd po flashowaniu?

dabu 06 Lut 2006 10:43 1038 5
REKLAMA
  • #1 2266479
    dabu
    Poziom 32  
    Ocena: 695
    Witam mam taki problem po zflashowaniu biosa na płycie mercury kvt600x-l programem WSFI203 wyskakuje za każdym razem po resecie kompa lub włączeniu go że bios nie ma domyslnych ustawien czy ze nie mozna odczytac ustawien mam wciśnąć F2 i bios się niby ustawia i ładuje się system i wszystko jest cacy ale za kazdym razem musze wciskać to cholerne F2 czytałem w innym poscie na elektrodzie że chłop miał tak podobnie ale tam rozwiązaniem był flash z dosu a ja poki co nie moge zrobić tego bo mam zepsute gniazdo od FDD czy jakoś inaczej da się poradzić z tym problemem żeby to nie wyskakiwało ?????????
  • REKLAMA
  • #2 2266592
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10454
    W czym problem, wgraj sobie z plyty jezeli nie mozesz z fdd.

Sciagnij:
    http://www.abitfaq.it/Files/drdflash.exe
    Wypakuj z exe plik ima przy pomocy WinImage i uzyj go do nagrania bootowalnej plyty (np. w nero).
    Dograj sobie na nia amiflash:
    http://www.ecsusa.com/downloads/bios/aminf335.exe
    oraz plik biosu, uruchom z niej komputer i wgraj bios.

Jak widzisz Twoj problem nie jest ogromny, czego nie mozna powiedziec o Twoim lenistwie!
  • REKLAMA
  • #3 2266713
    spec
    Poziom 28  
    Ocena: 16
    Spotkalem sie z podobna sytuacja, po sflashowaniu wystarczylo ustawic raz "Load defalut settings",pozwolic mu sie raz zaladowac z takimi ustawieniami, potem zrestartowac i poprzestawiac co sie chcialo. Do dzisiaj dziala.
  • REKLAMA
  • #4 2267703
    dabu
    Poziom 32  
    taa tylko jak dodaje do płyty programy do flashowania i bios to w dosie ich nie wykrywa jak dam dir to są wyświetlane tylko pliki dysku bootującego
  • REKLAMA
  • #5 2267793
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10454
    :arrow: dabu
    Musisz dodac falsher i plik z biosem do obrazu dyskietki (w winimage) lub dodac do obrazu sterowniki do cdromu wtedy bedzie widac pliki nagrane na plycie.
  • #6 2267851
    dabu
    Poziom 32  
    tylko jak dodam ten bios i flasher i chce juz nagrywać to mi wyskakuje coś takiego >>> error while creating iso or joliet file names ! kurcze nie moge sobie wcale poradzić z tą płytą

Dodano po 29 [minuty]:

Dzieki wszystkim ża porade post zamykam udało mi się troche kombinowania i nerwów ale udało się w końcu ściągnełem obraz dyskietki startowej 98 i się udało
REKLAMA