logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć zewnętrzną antenę 1800 MHz do bazy Gigaset 4010?

antomlew 07 Lut 2006 08:04 1406 2
REKLAMA
  • #1 2270288
    antomlew
    Poziom 2  
    Witam. Chciałbym podłączyć zewnętrzną antenkę 1800 MHz do bazy i nie wiem jak to zrobić. Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2272362
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    I nikt nie wie.
    Amatorskie próby nic nie dadza-na tych czestortliwościach dopasowanie obwodów antenowych ma krytyczne znaczenie.
    Błedy zjedzą cały sygnał. A poza tym po co?? Mcc nadawania się nie zwiekszy, w słuchawce anteny sie nie da zrobić ( w rozsądny sposób).
    No i parametry nadawania -brak kompensacji echa itp -szczegóły w specyfikacjji DECT.. powodują że i tak większego zasiegu nie da sie uzyskac.
    Poczytaj http://www.elektrotech.info/viewtopic.php?t=895
    WW
  • #3 2273967
    dariogd
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Kiedyś potrzebowałem poprawić zasięg w Gigaset 2010. Do telefonu były zalogowane dwie słuchawki. Baza stała w metalowym baraku i druga słuchawka oddalona o jakieś 40 metrów nie miała zasięgu. Wyciągnąłem fabryczną antenę z bazy i w jej miejsce przylutowałem przewód koncentryczny po czym wyprowadziłem go na zewnątrz. W drugiej słuchawce zasięg się poprawił. Telefon ten działał z tą przeróbką kilka lat. Osobiście nie polecam takich praktyk, gdyż tak jak napisał kolega Wojtek jest to system DECT i zmiana fabrycznie zaprojektowanych obwodów antenowych nie ma sensu.
REKLAMA