logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lexmark Optra Rt+ - błąd 924 Fuser po włączeniu drukarki

Adabet 07 Lut 2006 14:37 3263 6
REKLAMA
  • #1 2271515
    Adabet
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam. Mam problem z drukarką Lexmark Optra Rt+ Otuż po włączeniu do sieci chwilę niby sie rozgrzewa a następnie wysyła dwa długie sygnały i pokazuje: "924 Serwice Fuser Error". Proszę o pomoc.

Moderowany przez kosmita:

Zmienilem temat
    Przeniosłe z Drukarki, kserokopiarki i plotery
    Wpis dokonany w dniu: 2006-02-07 o godzinie: 14:48

• REKLAMA
  • #2 2271558
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 136
    No przecież drukarka jasno określa rodzaj usterki: uszkodzony jest "FUSER".. przede wszystkim trzeba wziąć do ręki jakiś przyrząd i obmierzyć go, czy nie ma dziwnych przerw (np na skutek uszkodzenia termistora, albo lampy)
  • REKLAMA
  • #3 2271670
    Adabet
    Poziom 10  
    No tak tylko ja dokładnie nie wiem co to jest ten fuser. Domniemam tylko, że to wałki grzejące. Mylę się?
  • Pomocny post
    #4 2271705
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 136
    W takim razie zrób tak jak radzi drukarka w pierwszej części komunikatu, czyli wezwij serwis. Fuser jest w drukace zbyt newralgicznym układem, można przez nieumiejętne manipulacje z nim zniszczyć elektronikę drukarki (o ile to jej uszkodzenie nie powoduje tego komunikatu).
  • REKLAMA
  • #5 2271775
    Adabet
    Poziom 10  
    Bardzo jestem ciekawy jaki serwis przyjmie ponad 200 szt. drukarek z tymsamym uszkodzeniem. Zresztą proszę sobie wyobrazić, że właśnie sobie poradziłem. pierwsze dwie sztuki drukuja jak masło. Tymsamym bardzo dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #6 2272071
    glurak
    Poziom 25  
    Ocena: 72
    Przewaznie przepala sie bezpiecznik termiczny na 180 stopni z powodu zabrodzenia czujnika temperatury.
  • #7 2893272
    Adabet
    Poziom 10  
    Bardzo dziękuję za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Drukarka Lexmark Optra Rt+ po włączeniu do sieci wyświetla błąd "924 Service Fuser Error" i emituje dwa długie sygnały. Problem dotyczy uszkodzenia fusera, który jest kluczowym elementem grzejnym w drukarce. Zaleca się pomiar elementów fusera, takich jak termistor lub lampa, w celu wykrycia przerw lub uszkodzeń. Częstą przyczyną jest przepalenie bezpiecznika termicznego na 180 stopni spowodowane zabrudzeniem czujnika temperatury. Ze względu na wrażliwość układu fusera, niezalecane są samodzielne naprawy bez odpowiedniej wiedzy, a w przypadku większej liczby urządzeń wskazane jest skorzystanie z serwisu. Autor potwierdził, że po zastosowaniu się do wskazówek pierwsze dwie drukarki działają poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA