logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 21PT1653 L6.2 - Skaczący obraz, zanikanie do poziomej linii, co wymienić?

Sanndman 07 Lut 2006 17:39 1889 4
REKLAMA
  • #1 2272231
    Sanndman
    Poziom 11  
    W telwizorku wymionienym w temacie mam nastepujacy problem. Przy podlaczeniu do sieci wystepuja nastepujace objawy: zalacza sie zasilacz, rozgrzewaja katody, pracuje trafopowielacz, slychac cos jakby pykanie i to nie z glosnikow w rytm tego pukania skacze mi zwezony obraz, ktory po pewnym czasie staje sie coraz cienszy i przechodzi do poziomej lini az wkoncu znika. Po podkreceniu na trafopowielaczu pozioma linia na srodku ekranu pojawia sie znowu. Podejzewam ze to cos z odchylaniem. Moj problem polega na tym ze nie wiem co wymienic wiec jakbyscie byli tak mili to pomozcie (nie posiadam schematu, nie wiem ktory TDA i elektrolity sa od odchylania)
  • REKLAMA
  • #2 2272241
    sufler
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    L6.2 odchylanie na tranzystorach, elektrolity na pionowym module
  • REKLAMA
  • #3 2272293
    Sanndman
    Poziom 11  
    a konkretnie to ktore to eleementy mam wymienic ??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2272449
    stanislaw piechucki
    Poziom 36  
    Ocena: 87
    Schemat jest na EL.Na poczatek sprawdz polaczenia cewek na korpusie i plycie,wtyk!,dalej sprawdz zimne luty na pionowym module,popraw wszystkie niepewne polaczenia i ruchome elem.Powinno pomoc.Powodzenia.
  • #5 2276379
    Sanndman
    Poziom 11  
    Wymienilem elektrolit 2515 (wygladal niepewnie) przelecialem po pionowej plytce w celu zlikwidowania zimnych lotow, podlaczylem do sieci i TV dziala. Dzieki wszystkim za pomoc
REKLAMA