logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alternatywne oprogramowanie do instalacji Neostrady z modemem Thomson

mamut 34 08 Lut 2006 07:47 1068 2
REKLAMA
  • #1 2274617
    mamut 34
    Poziom 2  
    Dręczy mnie pewien problem, mianowicie przy instalacji neostrady muszę to robić z orginalnej płyty, gdzie ładuje mi się oprogramowanie TP. Czy jest jakiś inny program. Mam modem Thomsona. Proszę o podpowiedź za którą z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 2274701
    m.polo
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    program TP'sy możesz zawsze wywalić przez Dodaj-usuń programy. W czasie instalacji neo z płytki faktycznie istaluje się ten program, a oprócz niego instalują się sterowniki modemu. Obydwa są dostępne [osobno] z Dodaj-Usuń programy, wiec wybierasz program TPSY, [nie pamietam jak on się nazywa ;p], a zostawiasz stery modemu.

Możesz też zainstalować modem osobno - wyłącz autostart lub przy wkładaniu płytki przytrzymaj SHIFT [to działa nawet na najnowszy program do zabezpieczania płyt przed kopiowaniem ;p].
    Z managera urządzeń [jeśli jeszcze nie jest wykryty] poszukaj modemu [podłącz go i naciśnij odśwież]. Kiedy system zapyta o sterowniki kaz mu szukać na płycie i gotowe ;) A jeśli już wcześniej instalowałeś modem - po podłączeniu system automatycznie 'przydzieli' mu sterowniki.

A inny program? Zwykły dialer standardowo w windows - jeśli miałeś modem chyba będziesz wiedział co zrobić ;)
    A jeśli nie - skrócony kurs:
    Panel sterowania -> Modemy
    potem wybierasz właściwy modem i tworzysz nowe połączenie. Jako numer wpisz P10* [ja taki miałem i działało ;p], hasło i login - takie samo jak przy programie tpsy, czyli Twój login i hasło dostępu do neostrady. Potem klikasz POŁĄCZ i .... powinno być ;)
    Jeśli coś pominąłem to sorki, ale teraz nie mam żadnego modemu w kompie, wiec nawet nie bardzo moge sprawdzić [oprócz wybierania 'ręcznie' modemu], czy czegoś nie pominąłem..
  • #3 2279055
    kamihen
    Poziom 16  
    Ocena: 24
    Jest w tym przepadku bardzo prosty sposób.Stery od producenta najnowsze
    i jeden plik z instalki nieszczęśliwej TP ;Phonebook.ini na dysk.Rozpoczynasz instalację bez modemu ze wskazaniem pliku w takcie instalacji.Podłącz modem.A teraz start,programy,speedtouch USB klikasz speedtouch dial-up.
    W pierwszej pozycji wpisz neostrada następna login twój z neo,i hasło numer nawet 1.Zatwierdzasz i już jesteś połączony. Bardzo dobrze wiem bo przerabiałem temat dwie godziny temu. Nawet w ten sposób działa neo na dwóch kompach.
REKLAMA