logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung 306v panorama Slim - plamy w rogach i w górnej części

sparrow777 08 Lut 2006 19:22 1515 4
REKLAMA
  • #1 2277339
    sparrow777
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    W Samsungu 306v panorama (SLIM) mam lekkie plamy w rogach i w sumie w górnej części kineskopu też.Pan z serwisu pomachał pętlą ale nie zniknęły.Kolumny mam nieekranowane magnetycznie ale stoją dość daleko od TV (za kineskopem,bardziej z tyłu ok 60 cm).TV się rozmagnesowuje bo gdy serwisant zrobił próbęodłączając zasilanie pętli,po włączeniu rozmagnesował powstałe plamy.Pomóżcie,co robić?To już drugi Slim!Pierwszy miał geometrię nie do przyjęcia, a w tym nagle zaczęło plamić,miał ładnie wszytko do tej pory.Może to dlatego że (dosłownie) o 10 cm ruszyłem kolumny>Ale żeby aż tak?Czekam i dzięki z góry!Pozdrawiam wszystkich forumowiczów specjalistów i laików.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2277644
    wroona
    Poziom 23  
    Ocena: 64
    Wyłącz TV całkowicie z sieci odczekaj kilka godzin i włacz Kolumny najlepiej odstaw dalej może pomoże. Kiedyś miałem przypadek z zamsungiem że miał przebarwienia i pomogła dopiero zmiana ustawienia tv w pokoju. Do dzisiaj nie wiem czym to było spowodowane ale po przestawieniu tv w inne miejsce problem ustąpił.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2279419
    Indyczes
    Poziom 33  
    Ocena: 270
    Generalnie głośniki bez ekranu magnetycznego jak najdalej od kineskopu,również wszelkie trafa sieciowe.
    Pozdr.
  • REKLAMA
  • #4 2280060
    sparrow777
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Dzieki,ale czy np wzmacniacz NAD C-350,z transformatorem toroidalnym stojacy pod TV tez może zaklócać kolory?Proszę daj znać co o tym myślisz bo nie wiem czy mam przebudowywać caly sprzęt audio przez ten telewizor.Z góry dzięki,Sparrow777
  • Pomocny post
    #5 2283437
    Indyczes
    Poziom 33  
    Ocena: 270
    Tak.
    Pozdr.
REKLAMA