logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Miele W723 – brak obrotów bębna podczas prania, schemat elektroniczny i diagnoza

januszklos 08 Lut 2006 23:39 5451 11
REKLAMA
  • #1 2278819
    januszklos
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam problem z pralką, brak obrotów bebna podczs prania, programator idzie, wszystkie funkcje działają. Obroty bębna są tylko na programie wełna.
    Przeczytałem całe forum na temat Miele oraz podobne tematy, czy w tym przypadku uszkodzony będzie programator? Dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2278842
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 2279863
    januszklos
    Poziom 11  
    dzięki,gdzie mogę naprawić programator w okolicach Łodzi
  • #4 2282117
    luk_jag
    Specjalista AGD
    Ocena: 257
    W Kutnie ja naprawiam programatory ale z doświadczenia wiem że nie każdy da się naprawić. Często można jakąś używkę kupić taniej niż regenerować uszkodzony.Najlepiej w punkcie serwisowym Miele w Łodzi zapytać. Czasami coś mają ze stanu.
  • REKLAMA
  • #5 2282149
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 2282258
    luk_jag
    Specjalista AGD
    Jeżeli chodzi o nowy programator to radzę zapomnieć. Ja szukałem do W 753 to cena zaczynała się od 700 netto. Trochę chore!!!
  • REKLAMA
  • #7 2282432
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 2282488
    januszklos
    Poziom 11  
    Dzięki za rady. Kupiłem druga pralkę sprawną przywiezioną z niemiec za 250zł, będe miał części full. ZAraz przekładam programator żeby s[prawdzić czy to faktycznie jego wina.
  • #9 2282506
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 2282531
    luk_jag
    Specjalista AGD
    Obyś miał szczęście. Ten sam typ Miele miał programatory z różnymi odczepami. W końcu to MIELE
  • REKLAMA
  • #11 2283232
    WIELKI_BOBO
    Poziom 18  
    Ocena: 136
    A ja mam tych programatorów od wyboru do koloru i płyty sterujące też.....jak potrzeba to pisać
    pzdr.
  • #12 2286635
    januszklos
    Poziom 11  
    Wymieniłem programator oraz przekaźnik do grzałki na orginalne, w pralce są dwa(grzałki łączone szeregowo), a ktoś założył jeden. Pralka działa.

Podsumowanie tematu

✨ Pralka Miele W723 ma problem z brakiem obrotów bębna podczas prania, przy czym programator działa i wszystkie funkcje są aktywne, a obroty występują tylko na programie wełna. Przyczyną usterki jest uszkodzony programator, co potwierdzono w dyskusji. Naprawa programatora jest możliwa, ale nie zawsze opłacalna, gdyż często lepszym rozwiązaniem jest zakup używanego elementu, zwłaszcza że nowe programatory są bardzo drogie (przykładowo do modelu W753 ceny zaczynają się od około 700 zł netto). W okolicach Łodzi można znaleźć serwisy zajmujące się regeneracją programatorów, jednak dostępność części używanych jest ograniczona. Autor zakupił drugą, sprawną pralkę z Niemiec w celu pozyskania części i planuje wymianę programatora w celu potwierdzenia diagnozy. Ostatecznie wymieniono programator oraz oryginalny przekaźnik do grzałki (w pralce są dwie grzałki połączone szeregowo, a wcześniej był zamontowany tylko jeden przekaźnik), co przywróciło prawidłowe działanie urządzenia.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA