logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana tunera analogowego na cyfrowy – Astra, Hotbird, 2 konwertery, antena

krzys_7 09 Lut 2006 10:48 1182 6
REKLAMA
  • #1 2279691
    krzys_7
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam.Mam tuner analogowy i zamierzam go zamienic na cyfrowy.W zwiazku z tym mam takie pytanie czy kiedy go wymienie to wystarczy ze na miejsce starego dam ten nowy po podlaczam i wszystko bedzie gralo bez zmieniania ustawienia anteny satelitarnej mam na niej 2 konwertery ustawione na Astre i HotBirg?
  • REKLAMA
  • #2 2279709
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    Zależy jakie masz konwertery,jeżeli podłączysz tuner cyfrowy i nie bedzie działało to wymienisz konwertery na uniwersalne i to wszystko.
  • REKLAMA
  • #3 2280308
    krzys_7
    Poziom 11  
    A bede mogl odbierac wiecej programow.Czy tylko te same co przez tuner analogowy?
  • REKLAMA
  • #4 2280342
    okulik
    Poziom 28  
    Ocena: 127
    krzys_7 napisał:
    A bede mogl odbierac wiecej programow.Czy tylko te same co przez tuner analogowy?

kanaly analogowe i cyfrowe sie roznia, wiec nie bedzie tego samego, w takim razie po co by wymieniac dekoder na cyfrowy,

tutaj masz liste kanalow niekodowanych w polsce, http://www.lyngsat.com/freetv/Poland.html

zalezy jaki dekoder kupisz, to mozesz wykupic karte od c+ i ogladac ten pakiet
  • REKLAMA
  • #5 2280364
    Marcin91
    Poziom 23  
    Ocena: 25
    Na analogu masz max 100 programów ... , a na cyfrowym masz tych programów kilkaset . i kilkanaście w języku polskim . A co do konwerterów to po podłaczeniu tunera cyfrowego się okaze , jezli będą ( bez pełnego pasma ) to zaobserwujesz to po ilości programów , i trzeba będzie wymienić na nowe i np. zastosować diseqc , koszt tego wszyskieto w granicach 70 złotych , pozdrawiam Marcin
  • #6 2280403
    krzys_7
    Poziom 11  
    Mam zamiar kupic Fergusona 6018.Co o nim myslicie.Nie bardzo sie na tym znam wsystkim wiec jakbyscie mogli mi jescze wytlumaczyc o co chodzi z tym calym wgrywaniem softu?I czy mozna tez zrobic tak zeby ogldac np jakis pakiet Cyfry nie placac za niego?

Podsumowanie tematu

✨ Wymiana tunera analogowego na cyfrowy wymaga uwzględnienia rodzaju posiadanych konwerterów satelitarnych. Jeśli obecne konwertery nie obsługują pełnego pasma, może być konieczna ich wymiana na uniwersalne oraz zastosowanie przełącznika DiSEqC, co wiąże się z dodatkowymi kosztami. Tuner cyfrowy umożliwia odbiór znacznie większej liczby programów, w tym cyfrowych, które różnią się od analogowych. Wybór dekodera wpływa na dostępność kanałów i możliwość korzystania z płatnych pakietów, np. Cyfry+. Model Ferguson 6018 jest polecany jako dobry wybór. Wgrywanie oprogramowania (softu) do tunera pozwala na dodatkowe funkcje, a legalne oglądanie płatnych pakietów wymaga wykupienia karty abonamentowej lub można korzystać z nieoficjalnych metod, takich jak sharing.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA