logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6030 – kalkulator do zdjęcia simlocka, sprawdzone metody usuwania blokady

norbert cbr1 10 Lut 2006 02:34 2880 8
REKLAMA
  • #1 2283403
    norbert cbr1
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    ma ktos moze jakis kalkulator do noki 6030 z góry dzieki
  • REKLAMA
  • #2 2283516
    alien99
    Poziom 24  
    Ocena: 60
    Na forum jest już bardzo dużo kalkulatorów wystarczy troche chęci do poszukania. pozdro
  • #3 2284143
    BłażejGSM
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    kalkulatorki są tylko pamiętaj, że nie wszystkie dobre kody generują i że jest ograniczona ilosć wpisywania kodów.
  • REKLAMA
  • #5 2284409
    ptasznikos
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Czy tak na 100% to nie byłbym taki pewny. Ostatnio trafiłem już kilka nokii w których po wpisaniu kodu nic sie nie działo. Kod cały czas był na wyświetlaczu. Mam boxy więc dla mnie to nie problem, ale jak mam czas to z ciekawości sprawdzam czy pójdzie simlock po kodzie.
  • REKLAMA
  • #6 2284563
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    Też mogę to zrobić Boxem i też dla mnie to nie problem.
    Jak chcesz zrobić z tego modelu kodem to musisz wiedzieć jak, bo tradycyjne wpisywanie kodu na pewno nic nie da.
    Mogłeś najpierw sprawdzić co tam pisze w pliku do którego dałem link.
    Z ciekawości robiłem z tych modeli kodem i poszło. Dodałem tam nawet fotki jeśli komuś opis nie wystarcza właśnie z tych 6030.
  • REKLAMA
  • #7 2284930
    norbert cbr1
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    dzieki norbi45 za pomocz pomogło jeszcze raz dzieki a by jak najwieczej takich uczestników na tym forum pozdrowionka
    Norbert
  • #8 2351522
    krzysiekdd
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    czesc sory ze przeszkadzam czytalem na elektrodzie post o zdjeciu simlocka z nokii 6030 ale nie udaje mi sie po prostu telefon jak wpisuje #pw+..........+1# to nic sie nie dzieje. a jak wkladam karte to wymaga wpisania restriction code i nie wiem co robic czy moglbys mi pomoc ? z gory dziekuje arek
    moj mail arekdd(_at_)interia.pl z gory ths
  • #9 2351608
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    Tu masz opis jak wpisać kod. do 6030 , 6230i (na tym sprawdzałem)
    Jak obliczyć kod pisze na pierwszej stronie tego działu.

Jeśli mamy już kod to:
    1 - wkładamy do telefonu kartę obcego operatora i włączamy telefon
    2 - pojawi się napis: "ograniczenia funkcji telefonu" naciskamy na "cofnij"
    3 - pojawi się pole(kratka) gdzie należy wpisać kod (cały, znaki i cyfry)
    "p", "w", "+" wpisuje się poprzez kilkakrotne naciskanie na * (gwiazdkę)
    4 - po wpisaniu proszę jeszcze raz sprawdzić czy kod jest poprawny
    5 - jeśli kod się zgadza to należy zatwierdzić na "OK."
    Telefon może nam się raz wyłączyć i jest już bez simlocka.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy metod usuwania blokady SIM-lock z telefonu Nokia 6030 za pomocą kalkulatorów kodów. Użytkownicy wskazują, że na forum dostępnych jest wiele kalkulatorów, jednak nie wszystkie generują poprawne kody, a liczba prób wpisania kodu jest ograniczona. Tradycyjne wpisywanie kodu może nie działać, dlatego zalecane jest korzystanie z opisów i narzędzi dostępnych na forum, w tym linków z instrukcjami i zdjęciami. Proces odblokowania polega na włożeniu karty obcego operatora, pojawieniu się komunikatu o ograniczeniach, a następnie wpisaniu wygenerowanego kodu w odpowiednim formacie (#pw+kod+1#), gdzie znaki "p", "w", "+" wpisuje się przez wielokrotne naciskanie gwiazdki. Po zatwierdzeniu kodu telefon może się wyłączyć i zostaje odblokowany. Wskazano również, że w przypadku problemów z kodem można użyć specjalistycznych boxów serwisowych, które umożliwiają zdjęcie SIM-locka bez kodu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA