logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować MMS na Motoroli L6 w sieci Plus?

macieklis 10 Lut 2006 17:39 3162 9
REKLAMA
  • #1 2285650
    macieklis
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam mam takie pytanie, czy ktos mi moze pomoc skonfigurować Motorole L6 aby można było wysyłać MMS, na poczatku byla w sieci Era obecnie w Plusie, oczywiscie na karte. Probowałem skonfikurowac za pomoca danych na stronie simplusa ale to nic nie pomogło. Z góry dziekuje za pomoc. POZDRAWIAM
  • REKLAMA
  • #3 2285752
    macieklis
    Poziom 11  
    Masster, dzieki za linka ale wlasnie z niego korzystałem i te smsy co mi przychodza nic nie daja, niby konfiguracja zmieniona a i tak nie da sie wysłac MMS'a
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2285757
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    idz do plusa (sa tam jak du** od s...:)) i nie daj im sobie wkrecic ze takie cos to wina simlocka...

pozdrawiam leon.
  • #5 2285789
    macieklis
    Poziom 11  
    Chodzi oto ze niby kofiguracja jest dobra ale jak proboje wyslac to pokazuje sie 0% chwila ciszy a po chwili "nie można wysłac wiadomości" i oco w tym chodzi???

Dodano po 9 [minuty]:

leon dzieki za rada i chyba tak zrobie choc pewnie beda sie upierac ze to wina simlocka ale sproboje :)))
  • REKLAMA
  • #6 2286040
    Masster
    Poziom 32  
    Ocena: 46
    Możesz jeszcze spróbować zrobić pełen reset telefonu (przywrócenie ustawień domyślnych) i wtedy smsa z konfiguracją. Minus jest taki, że skasuje wszystkie dane z telefonu (sms, książkę tel., grafiki, dzwonki). A jak to nie zadziała to jak już ktoś pisał idź z nim do salonu w końcu od tego tam są.
  • Pomocny post
    #7 2286096
    john1234
    Poziom 21  
    Ocena: 90
    Wprowadz konfiguracje MMs ,wap recznie i po kofiguracji w menu internet sesje web zaznacz ustaiwenie mms jako domyslne powinno dzialac
  • Pomocny post
    #8 2286103
    Milenium Bass
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    A masz GPRS właczony? Jeśli nie to włącz. Weź jeszcze raz zdalna...
    I powinno być oki.
  • REKLAMA
  • #9 2286822
    macieklis
    Poziom 11  
    chyba jednak bede musial isc do serwisu bo jakos wszystko mam wlaczone i nadal nie moge wysyłac. Albo jutro jeszcze nad tym posiedzie bo juz pozno sie zrobilo wiec nie chce mi sie :))) Wiec jak cos to jutro jeszcze bede pisac. POZDRAWIAM i dziekuje wszystkim ktorzy dziela sie swoimi radami.
  • #10 2291299
    macieklis
    Poziom 11  
    Siedze nad tymi konfiguracjami i lipa, obawiam się, że trzeba bedzie zrobic kompletny restar bo to był kupiony telefon na abonamet w sieci ERA i tam jest pelno ustawien OMNIX ERA i moze to przez nie nie mozna inaczej konfigurowac choc to byloby troche smieszne, ale probawalem konfigurowac to na wszystkie możliwe sposoby i nic to nie dalo, masster a wiesz moze jak sie robi kompletny restart tego telefonu. John1234 zrobilem dokladnie tak jak powiedziales i nic to nie dalo :(((

Dodano po 9 [minuty]:

Chlopaki, nie wiem co zrobilem ale cos tak namieszałem ze udalo mi sie wysłac MMS :-)))) WIELKIE DZIEKI WSZYSTKIM KTORZY MI POMOGLI :)) Pewnie jeszcze nie raz bede cos potrzebowal w sprawie telefonow bo wspolnymi siłami zawsze latwie rozpracowac problem. Jeszcze raz WIELKIE DZIEKI POZDRAWIAM

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył konfiguracji MMS na telefonie Motorola L6 w sieci Plus (karta prepaid), po wcześniejszym użytkowaniu w sieci Era. Próby automatycznej konfiguracji za pomocą danych z serwisu Simplusa oraz linku do konfiguracji zdalnej Plus GSM nie przyniosły efektu – mimo otrzymania SMS-ów konfiguracyjnych, wysyłanie MMS było niemożliwe, pojawiał się komunikat o błędzie. Zalecano wizytę w salonie operatora, aby wykluczyć problemy z simlockiem oraz uzyskać poprawne ustawienia. Sugerowano wykonanie pełnego resetu telefonu do ustawień fabrycznych, co usuwało wszystkie dane, a następnie ponowne wgranie konfiguracji MMS i WAP ręcznie. Wskazywano na konieczność włączenia GPRS oraz ustawienia sesji internetowej z MMS jako domyślnej. Po wielu próbach i modyfikacjach konfiguracji, w tym usunięciu starych ustawień OMNIX ERA, udało się wysłać MMS. Podkreślono, że problem mógł wynikać z pozostałości ustawień operatora Era w telefonie kupionym na abonament, które blokowały poprawną konfigurację w sieci Plus.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA