logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klawiatura Linux pod Windowsa - jak uruchomić prawy klawisz myszy?

12345 11 Lut 2006 09:52 2055 3
REKLAMA
  • #1 2288045
    12345
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Mam klawiaturę linuksa,a używam Windowsa.
    Czy istnieje jakiś program aby zadziałały klawisze funkcyjne[F-x]
    a najważniejsze dla mnie jak uruchomić,gdzie jest prawy klawisz myszy??? w touch padzie??? który to touch pad jest na klawiaturze?
    Bardzo proszę o jakieś wskazówki!
  • REKLAMA
  • #2 2288108
    m.polo
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    hmm klawiatura linuxa ?? Jedyne co mi przychodzi do głowy to klawiatura terminala Unixa, ale jej raczej nie da się podpiąć do PC.. Klawiatura dla Win i Linuxa działa (i jest) taka sama. Przynajmniej ja nie słyszałem o klawiaturze przeznaczonej dla Linuxa (jak mówie - nie licząc terminali Unixa).
    Touchpad to odmiana myszki stosowana w laptopach. To taki mały ekranik po którym jeździsz palcem i w ten sposób przesuwasz kursor..
    Ale co to ma wspólnego z Linuxem i klawiaturą ? chyba że masz klawiature z touchpadem, a to zupełnie inna bajka...
  • REKLAMA
  • #3 2288499
    12345
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    [Touchpad to odmiana myszki stosowana w laptopach. To taki mały ekranik po którym jeździsz palcem i w ten sposób przesuwasz kursor..
    Ale co to ma wspólnego z Linuxem i klawiaturą ? chyba że masz klawiature z touchpadem, a to zupełnie inna bajka...[/quote]

Tak,to klawiatura z touchpadem na USB.
    Najgorsze,że nie wiem jak tam się używa prawego klawisza w normalnej myszy.Chodzi mi o takie funkcje jak, np;kopiuj-wklej itd...
  • #4 2288644
    tico97
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    12345 napisał:
    [Touchpad to odmiana myszki stosowana w laptopach. To taki mały ekranik po którym jeździsz palcem i w ten sposób przesuwasz kursor..
    Ale co to ma wspólnego z Linuxem i klawiaturą ? chyba że masz klawiature z touchpadem, a to zupełnie inna bajka...

Tak,to klawiatura z touchpadem na USB.
    Najgorsze,że nie wiem jak tam się używa prawego klawisza w normalnej myszy.Chodzi mi o takie funkcje jak, np;kopiuj-wklej itd...[/quote]

Wiem o jaką klawiaturę chodzi.Miałem taką samą.Klawisze funkcyjne mają tam inne przypisane znaczenie niż w windows.
    Mysz w tej klawiaturze jest fajna,dotykowa,ale nie działa prawy klawisz.
    Nie mogłem nic z tym zrobić,wsadziem do szafy i kupiłem normalną,pod windows.
    Takie klawiatury z touchpadem dają razem w zestawie komputer z monitorem w jednym.[na Allegro nazywa się to "intel300"]
    kosztuje 190zł.+30zł przesyłka.
REKLAMA