logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6210 nie czyta karty SIM, co zrobić? Jakie koszty naprawy?

lysyt-ka 12 Lut 2006 11:43 1737 3
REKLAMA
  • #1 2292438
    lysyt-ka
    Poziom 2  
    WITAM !!!

Jestem posiadaczem noki 6210.Mam z nia niestety maly problem od niedawna telefon nieprzyjmoje karty sim.Sprawdzalem kilka sieci i nic.Gdy wkladam karte i wlanczam telefon wyskakuje napis WLOZ KARTE SIM.Zauwarzylem ze jesli przycisne telefon z tylu to karta czasami zalapie niestety gdy przestane przyciskac to znowu nic ?Probowalem przemyc styki ale to niepomoglo co moge z tym zrobic ???Ile moze kosztowac ewentualna naprawa ???

Prosze o szybka odpowiedz !!!
  • REKLAMA
  • #2 2292678
    parixon
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    Skoro jak dociskasz to załapuje, to spróbuj podgiąć troche styki do góry, ewentualnie podłuż jakiś papierek między SIM a baterię. Powinno pomóc.
  • REKLAMA
  • #4 2296965
    kazik13
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Witam! Dziwnie zabrzmi to co napisze ale u mnie dzialo sie tak samo jak zmienilem obudowe na nowa (nie oryginal) ktora byla bardziej plastyczna i po mocnym scinieciu jej wszystko bylo oki ale do momentu nawet malutkiego wstrzasu i odrazu wyskakiwalo INSERT SIM. Zmienilem na stara obudowe i wszystko jest dobrze wiec myzle ze pomysl z poprawieniem lutow stykow sim jest dobrym pomyslem. Pozdrawiam.
REKLAMA