logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SonyEricsson T230 - jak naprawić uszkodzone złącze klawiatury?

piosyl73 13 Lut 2006 20:44 1578 5
REKLAMA
  • #1 2298694
    piosyl73
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Dostałem niedawno telefon SE T230 ma uszkodzone gniazdo klawiatury wlutowane w płytę główną dokładnie chodzi mi o pin po lewej stronie w górnym rzędzie na płytce jest wytarta ścieżka więc nie można go podlutować. Telefon można włączyć wykonać rozmowy itp. ale nie działają wszystkie klawisze klawiatury, szukam schematu lub zdjęcia gdzie można poprowadzić połączenie i ten pin przylutować.:cry:
  • REKLAMA
  • #2 2465229
    jakubpl
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Mam podobny problem. Nic na ten temat nie mogę poszukać. Może ktoś by zamieścił jakiś schemat do tego złącza. Przypadek podobny tylko inny pin . Nie działają mi przyciski nawigacji. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2466988
    tyski107
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    piosyl73 napisał:
    Dostałem niedawno telefon SE T230 ma uszkodzone gniazdo klawiatury wlutowane w płytę główną dokładnie chodzi mi o pin po lewej stronie w górnym rzędzie na płytce jest wytarta ścieżka więc nie można go podlutować. Telefon można włączyć wykonać rozmowy itp. ale nie działają wszystkie klawisze klawiatury, szukam schematu lub zdjęcia gdzie można poprowadzić połączenie i ten pin przylutować.:cry:
    Załączniki:
    • SonyEricsson T230 - jak naprawić uszkodzone złącze klawiatury? T230 key 7,8,9,Up not working.jpg (34.02 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 2478597
    piosyl73
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Mnie chodzi o Pin 1 ponieważ pozostałe funkcje telefonu pracują poprawnie,poniżej foto które wyjaśnia moi problem. Może ktoś ma schemat servisowy, ten z download nie posiada takich szczegółów.
    Załączniki:
    • SonyEricsson T230 - jak naprawić uszkodzone złącze klawiatury? t230.JPG (14.23 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 3001509
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 925
    no temat stary, ale ja mam problem podobny , tym że u mnie działają klawisze
    No(power)
    C
    123456789*#
    a klawis YES i ten pod nim (z kopertką) nie, tel trafił do mnie po zalaniu.
    Nie mam aktualnie płytki na zmiane, ale czy ma ktoś jakiś pomysł jak jakoś zreanimować tą płytke?
    wyczyściłem dokładnie ale to nic nie pomogło ;/
  • #6 3007792
    dauit
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    wymien płytke, raz tak mialem, wyczyscilem i nic, po wymianie plyki działo.
REKLAMA