logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony XR-C450RDS brak dźwięku mimo wymienionej końcówki mocy

Tony J. 16 Lut 2006 07:33 1296 3
REKLAMA
  • #1 2308670
    Tony J.
    Poziom 20  
    Ocena: 99
    Witam
    Przyjechał kolega z problemem gazowym i przy okazji wyjechał z takim kaseciakiem. Spalił definitywnie końcówkę, bo były zwarcia do masy na wyjściach. Przywiózł jakąś tam podróbkę, żeby mu wlutować, no to mu wlutowałem w wolnej chwili. Psuje się tam cos konkretnego. Szczerze mówiąc nie mam czasu żeby zagłębiać się w szczegóły schematu, ale chłopakowi się nie przelewa, trochę mi go żal i wypadałoby to naprawić do końca.
  • REKLAMA
  • #2 2308705
    bol123
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    Częstą przyczyną ciszy w głośnikach po wymianie końcówki jest brak napięcia " STANDBY " na jednym z pinów scalaka .
  • REKLAMA
  • #3 2309824
    Ladro000
    Poziom 12  
    Sprawdz zimne luty i czy dobrą końcówke właczyłeś czy wchodzi na nią zasilanie zmierz czy napiecie cząstkowe ci z niej wychodzi sprawdz czy poprawnie podłanczasz jeśli tak śprawdz przedwzmacniacz
    Pozdrawiam
  • #4 2309869
    robert74
    Poziom 18  
    Ocena: 12
    Po pierwsze sprawdż czy włożyłeś odpowiednia końcówkę, bo że w otwory pasowała to nic nie znaczy,sprawdz napiecie standby jak pisze kolega i jeśli są diody zabezpieczające to któraś może być zwarta i też będzie cisza.
REKLAMA