logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

APC Smart 600 – jak wykonać modyfikację umożliwiającą zimny start UPS?

EDY0 16 Lut 2006 15:26 2291 7
REKLAMA
  • #1 2310156
    EDY0
    Poziom 12  
    Witam ...jestem posiadaczem UPS-a APC smart 600 ,nie posiada on zimnego startu .Moje pytanko brzmi -czy istnieje mozliwość przerobienia tego UPS-a jeśli tak to w jaki sposób .Za informacje z góry dziękuję .....
  • REKLAMA
  • #2 2310835
    robball
    Poziom 21  
    Ocena: 33
    Jesteś pewny, że nie posiada zimnego startu? Czy po wcisnieciu przycisku wydaje z siebie beepa? Jeśli tak to ponowne nacisnięcie w czasie beep'a powinno go odpalić.
  • REKLAMA
  • #3 2312919
    EDY0
    Poziom 12  
    Kolego na 100% nie posiada zimnego startu.Można sobie naciskać i przyciskać i nic to nie daje , dopiero po podaniu 230 z sieci zaczyna to wszystko działać , po zaniku sieci przechodzi na prace awaryjną z AKu .

POZDRAWIAM...

Dodano po 1 [minuty]:

A co do beep-a nie wydaje przy przyciskaniu przycisków......
  • #4 2314459
    stano15
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    Trzeba wcisnąc i przytrzymać przycisk.
  • REKLAMA
  • #5 2319340
    znx
    Poziom 13  
    Ocena: 18
    mam identyczny UPS trzymałem z 5 minut nie wystartował
  • REKLAMA
  • #6 2324648
    EDY0
    Poziom 12  
    Napewno jest sposób aby to urządzonko wyposarzyć w zimny start ,gdzies czytałem o tym ale nie pamiętam . Nie mam nawet schematu do niego -Może ktoś posiada proszę o info .....
  • #7 2373255
    xelus
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Mam UPS smart 600 i startuje bez sieci, jest to taki z 4 przyciskami z przodu? Wtedy wdus na raz przycisk wlaczjacy i przekreslony dzwonek. Pozdro
  • #8 2897169
    EDY0
    Poziom 12  
    dziękuję za wszelką pomoc wszystkim .Temat uznaje za zamknięty .....

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz UPS-a APC Smart 600 pyta o możliwość modyfikacji urządzenia w celu dodania funkcji zimnego startu, której według niego brak. W dyskusji pojawiły się sugestie, że niektóre modele APC Smart 600 mogą posiadać zimny start, aktywowany poprzez przytrzymanie odpowiedniego przycisku, jednak w przypadku opisywanego egzemplarza nie występuje sygnał dźwiękowy ani uruchomienie bez podłączenia do sieci 230 V. Inny użytkownik potwierdził, że w jego identycznym modelu próba uruchomienia bez zasilania sieciowego nie powiodła się nawet po dłuższym czasie. Autor przyznał, że nie posiada schematu ani szczegółowych informacji o możliwej modyfikacji, a temat ostatecznie uznał za zamknięty. Nie przedstawiono konkretnej metody przeróbki ani schematu umożliwiającego dodanie funkcji zimnego startu do APC Smart 600.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA