wszystko dzial dzwonic mozna domie sie dodzwaniaja , podczas wybierania na wyswietlaczu pokazuje sie cyfra ale slychac tylko pikniecie i nic wiecej cyfra nie jest wybierana.
aparat bezprzewodowy wpiety jest w gniazdko tel. nie mam zadnej centralki abon. tel sprawdzalem na dwoch nr .tel i jest to samo czyli brak wybierania z sluchawki .
Nie chodziło mi o żadną centralkę, lecz o centralę w Twojej miejscowości, czy ona jest na wybieranie tonowe. Bo jeżeli nie to musiałbyś w menu znaleźć rodzaj wybierania i je zmienić. Czy w ogóle masz do niego instrukcję obsługi?
Niekiedy aparat ma tez blokadę "zakładaną" przez użytkownika. Instrukcja powinna o tym mówić. Oczywiście niewykluczone, że masz po prostu uszkodzenie w bazie, ale póki co daj odpowiedź.
Piszesz, ze jak naciskasz cyfry, to na wyświetlaczu pokazuja sie kolejno i słychac tylko piknięcie, ale cyfr normalnie na wyświetlaczu przybywa? Bo jeżeli nie to czasem wystarczy przeczyszczenie klawiatury z takiej tłustej, ciemnej mazi, jaka tworzy się pod gumkami przewodzącymi.
To nawet nie wiesz zapewne jak się je wpisuje, skoro nie masz instrukcji obsługi. Najbardziej zależy mi na tym abyś rozróżnił to tzw. piknięcie od tonu DTMF, który powinien byc słyszany w słuchawce podczas naciskania. Bo ten beep, o którym piszesz to nie jest jeszcze to o co pytam. Najlepiej jakbyś wycisnął kompletny numer, np. 123456789 i rozłączył sygnał, a następnie wcisnął redial i posłuchał czy wybiera te dziewięć cyfr (w ucho).
Juz ci odpowiadam :podnosze sluchawke (wciskam przycisk sluchawka )wbijam nr tel. jest ciagly sygnal za chwile informacja nr jest za krotki ale na wyswietlaczu jest 9 cyfrowy nr tel. Wylaczam i ponownie wlaczam sluchawke wciakam redial slychac tylko sygnal wciskanych cyfr i ponim ciagly sygnal i za chwile odpowiedz ze nr tel jest za krotki.
Prawdopodobnie coś "obciąża" linię na tyle, że nie udaje się wybrać numeru, zbyt niski jest poziom sygnału. Ciekawe czy działa w takim układzie wybieranie impulsowe. To można też sprawdzić zmieniając rodzaj wybierania.
witam wszystkich mam wielka prosbe czy ma ktos moze instrukcje obslugi do
binatone md500 za cholere nie wiem o co w nim chodzi ale niedlugo chyba poleci (przez okno)
✨ Posiadacz telefonu Binatone MD500 zgłasza problem z brakiem możliwości zestawienia połączenia wychodzącego – podczas wybierania numeru na wyświetlaczu pojawiają się cyfry, słychać jedynie piknięcia, ale nie jest generowany ton DTMF, a połączenie nie jest realizowane. Telefon jest podłączony bezpośrednio do linii cyfrowej z wybieraniem tonowym, bez centrali telefonicznej. Próby czyszczenia klawiatury nie przyniosły efektu. Brak instrukcji obsługi utrudnia zmianę ustawień rodzaju wybierania (tonowe/pulsowe). Sugerowano sprawdzenie, czy w pamięci telefonu są zapisane numery do szybkiego wybierania oraz czy nie ma blokady klawiatury. Podejrzewa się uszkodzenie elektroniki telefonu lub problem z bazą. Wskazano również możliwość obciążenia linii, co może powodować zbyt niski poziom sygnału do prawidłowego wybierania numerów. Poszukiwane są instrukcje obsługi i schematy serwisowe modelu MD500. Wygenerowane przez model językowy.