logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przywrócić połączenie słuchawki z bazą w telefonie GE 27850?

olonet 18 Lut 2006 19:38 1578 1
REKLAMA
  • #1 2319132
    olonet
    Poziom 11  
    Mam problem z aparatem GE 27850. Nie miałem instrukcji i grzebałem sobie w opcjach tego aparatu. Niestety - fatalne menu sprawiło, że zmieniłem którąś opcję i słuchawka straciła kontakt z bazą :cry: Nie wiem co mam zrobić aby przywrócić do stanu poprzedniego. Resetu sprzętowego nigdzie nie widać, wejść w te same menu w którym przestawiłem też nie ... co to za syf ??
    Może ktoś ma jakąś instrukcje do tego aparatu, albo wie jak mam to "coś" wskrzesić ?? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4258452
    konma
    Poziom 1  
    olonet napisał:
    Mam problem z aparatem GE 27850. Nie miałem instrukcji i grzebałem sobie w opcjach tego aparatu. Niestety - fatalne menu sprawiło, że zmieniłem którąś opcję i słuchawka straciła kontakt z bazą :cry: Nie wiem co mam zrobić aby przywrócić do stanu poprzedniego. Resetu sprzętowego nigdzie nie widać, wejść w te same menu w którym przestawiłem też nie ... co to za syf ??
    Może ktoś ma jakąś instrukcje do tego aparatu, albo wie jak mam to "coś" wskrzesić ?? Proszę o pomoc.

Przeczytane gdzieś na jakimś forum, działa - mi pomogło :)

Telefon bezprzewodowy General Electric GE 27850

Resetowanie, Logowanie.

Resetowanie słuchawki np. gdy zapomnimy pinu.
    1 wyłączamy słuchawkę trzymając długo przycisk czerwoną słuchawkę.
    2 wciskamy jednocześnie przyciski 1,5,9,0 i przycisk czerwoną słuchawkę dopóki telefon się nie włączy.

Resetowanie bazy np. gdy nie możemy zalogować następnej słuchawki.
    1 wyciągamy zasilacz z gniazdka i czekamy około 30sek.
    2 wciskamy przycisk na podstawie i trzymamy około 30sek.
    3 trzymając cały czas przycisk na podstawie włączamy zasilacz i trzymamy ten przycisk dalej dopóki nie będzie sygnalizacji dźwiękowej z podstawy.

Logowanie słuchawki.
    1 wciskamy klawisz (prog) kwadracik ze strzałką potem 1, potem 3 wyskoczą kreseczki wciskamy pin 0000 i zatwierdzamy zieloną słuchawką.
    2 w momencie zatwierdzania zieloną słuchawką wciskamy przycisk na podstawie trzymamy go około 30sek. dopóki nie zacznie pikać podstawa.
    W momencie pikania podstawy i zatwierdzeniu przy słuchawce zieloną słuchawką podstawa pika a słuchawka wyświetlacz pulsuje, po zalogowaniu wyskoczy na wyświetlaczu numer słuchawki.
REKLAMA