witam. jestem nowym użytkownikiem forum. mam pytanie do forumowiczów z góry dzięjuję za odpowiedź. jeżeli to możliwe to prosiłbym o instrukcję w punktach krok po kroku.
sytuacja jest taka:
mam neostradę i zmienne IP. chciałbym postawić serwer www. zarejestrowałem się na no-ip. przykładowy adres www.mojserwer.noip.com.
chciałbym zrobić mini-hosting-wizytówkę (bez php,mysql - tylko strona www) dla kilku zaprzyjaźnionych małych firm. chciałbym aby to wyglądało tak.
www.firmaA.com.pl
www.firmaB.com.pl
www.firmaC.com.pl
oczywiście w serwerze ustawione są wirtualne serwery dla poszczególnych firm.
1. jak zarejestrować te 3 domeny aby wskazywały na mój komputer, lecz żeby każda z tych 3 wskazywała na inny katalog na moim serwerze?
2. o co chodzi z opcjami: przekierowanie na katalog, na domenę ?
3. może ktoś ma jakąś gotową receptę i wyjaśni mi to krok po kroku.
te strony firmowe to będą same wizytówki tych firm: adres i takie tam. php,mysql nie będzie używane.
bardzo dziękuję za odpowiedź.
grzegorz
sytuacja jest taka:
mam neostradę i zmienne IP. chciałbym postawić serwer www. zarejestrowałem się na no-ip. przykładowy adres www.mojserwer.noip.com.
chciałbym zrobić mini-hosting-wizytówkę (bez php,mysql - tylko strona www) dla kilku zaprzyjaźnionych małych firm. chciałbym aby to wyglądało tak.
www.firmaA.com.pl
www.firmaB.com.pl
www.firmaC.com.pl
oczywiście w serwerze ustawione są wirtualne serwery dla poszczególnych firm.
1. jak zarejestrować te 3 domeny aby wskazywały na mój komputer, lecz żeby każda z tych 3 wskazywała na inny katalog na moim serwerze?
2. o co chodzi z opcjami: przekierowanie na katalog, na domenę ?
3. może ktoś ma jakąś gotową receptę i wyjaśni mi to krok po kroku.
te strony firmowe to będą same wizytówki tych firm: adres i takie tam. php,mysql nie będzie używane.
bardzo dziękuję za odpowiedź.
grzegorz